Antall besøkende

2587460

Våren får hjelp

På natta er det minus 10, men i solveggen får isen reisepass, med ivrig hjelp fra Kuretoppens vårhungrige beboere. Fin tid, dette.

Folksomt på Kuretoppen i dag

Vårstemning på Kuretoppen

Gulrot

Bambi mesker seg med hagegodt

Nyfrisert plommetre i vårsol

Årets mote for plommetrær er som man ser en kledelig bob-frisyre.

Hagetidsskriftets falafel-oppskrift: teori og virkelighet

Falafel, nam! Deilig, fristende vegetarisk middagstips i siste utgave av hagetidsskriftet fikk meg opp av sofaen og fram med grytene.

Men hva var dette??? En sammenligning av bildet i bladet med maten på fatet viste avsindig diskrepans. Et eller annet manglet åpenbart i oppskrift eller gjennomføring (sannsynligvis det siste). En redningsdåd i form av et forhåndsbad av griljermel, valnøtt og egg måtte improviseres for å forhindre at falafel-smeten fløt ut og diffunderte i oljen. Røyk og bannskap og tvil og gremmelse tiltross: Det ble godt til slutt.

Tulipantid innendørs


Tre kuldegrader og gulrøtter sådd og satt ut

Ja, kjære Hagetidend, nå har jeg fulgt deres intenst kontrauntuitive råd og satt nysådde gulrotfrø til å drives fram i iskaldt drivhus. Går dette bra, går det meste!

Tulipaner, kaffe og Hagetidend: vinterferie slett ikke så verst!

Sitrontreet gir frukter så det gyver etter

Jøss. Sitrontre, tenkte jeg, er for proffene. Neida. Etter en sommersesong med masse blomstring i drivhuset har dette sitrontreet benyttet hele jula og vinteren inne i stuevinduet på å produsere stadig nye fine sitroner til salig glede for en overrasket og rørt hobbygartner. Mulig treet er så inderlig letta over å slippe å stå ute i det kalde været at dette er måten det viser sin takknemlighet på. Isåfall takker jeg det samme tilbake
.