Antall besøkende

2625629

Isroser på drivhustaket

Regnbue over Kurefjorden

Kul utsikt fra hagen her forleden!

Vårtegn: sola titter inn vinduet på nordveggen

Hvert år i begynnelsen av mars spør vi oss selv og hverandre: – Når var det sola kom så langt at den titter inn vinduet mot nord igjen?? Tidligste notering så langt er 10. mars. I år oppdaget vi den allerede 9.mars. Men vi tror at hvis vi hadde fulgt med Igår, så ville vi sett det allerede da. Så, for the record : i 2018 må vi følge med på sola og nordvinduet rundt den 8. mars. Deilig, deilig med vårtegn av alle slag!

 

Flashy soloppgang

img_8616

Hagen sett fra samme vinkel fra vår til høst

Hage, altså! Hage! April – juni – oktober. Mirakler i bøtter og spann. Heldige hobbygartner!
img_5569

img_6348
img_8585

Drivhus i soloppgang

Den som står tidlig opp blir rikelig belønnet nå for tiden. Flotte, dype farger fra morgensola lager magisk stemning på morgenquisten.
img_8132
img_8137

img_8138
img_8128

Regnbue over Kurefjorden

image

Jordskokk: overjordisk gave fra det underjordiske

Ifjor var første år med jordskokk-avling her på Kuretoppen. En drøss med snåle men deilige knoller ble høstet og dannet grunnlag for en deilig jordskokkmos på sensommeren. Jeg lot ca 8 knoller bli igjen i jorda, og så glemte jeg hele greia. I går oppdaget jeg plantene over skokkene, de strakk seg mot lyset og mistet dermed den kamuflasjen de til nå har hatt i trivelig og intimt samboerskap med en ladning fløyelstjæreblomster i sørskråningen. Nå er de avslørt, og erfaringen viser at de blir bare tydeligere ettersom tiden går. Etter å ha nådd omtrent 2 meter eller så, får de fine gule blomster, og så er de vel egentlig klare for å levere ny avling fra det underjordiske. Overjordisk flott, spør du meg.

IMG_6271

Frodig eksplosjon: Hagen på Kuretoppen nå og for tre måneder siden

Sjekk østsiden av hagen den 14.juni og for tre måneder siden, den 12.mars. Total makeover!
Hvis det gør ont nar knoppar brister, da har hagen min hatt en røff vår.

IMG_6208

IMG_4589

Oppgløtt

IMG_6117