Antall besøkende

2625629

Dilla på potentilla

Den lure Mure på Kure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tre eksperter har nå uttalt seg og er enige om at dette er en Potentilla. Spørsmålet er bare hvilken undergruppe. Etter grundige studier av nærbilder, samt utsending av gartner til å studere bladverket nøyere, helt ned til rota, falt dommen nå i kveld:

Dette er en type Hagemure (potentilla x bicolor).

Mamma skriver videre:

‘Potentilla betyr forøvrig kraftfull. Hagemurer er hybrider og en gruppe murer med stor variasjon i blomsterstørrelse, vekst og farge. Fargen kan variere fra rødt over oransje til gult. Noen sorter forekommer også i dobbelte former.’

 

Siste: nok en ekspert har meldt seg på banen og skriver: Hei.
Må nok rette på Potentillaen din. Du har her en oransje Prakthumleblom (Geum coccineum ),med en prydsvinerot som nabo,OG en nydelig blå Hortensia! Tusen takk, moro å få dette helt rett!

Ukjent blomst


Jeg fikk denne vakre oransje planten som stikling av Allis i juni en gang. Nå blomstrer den, foreløpig navnløs. Noen som kan hjelpe med å identifisere denne skjønnheten som vet å plassere seg i kledelig selskap?

Pottentilla

Latinsk navn: Pottentilla

http://en.wikipedia.org/wiki/Potentilla

Disse ble klippet en gang for alle i vår. Det har vært omtrent uopprettelig for dem i sommer, men de har klart å presse fram noen gule blomster med en stramt smil. De er rene mark-kryperne, og ligenr ikke på den hekk–planten de vel egentlig skal være.