Antall besøkende

2625629

Vinterferie og vårstemning

Lyset tyder på vår! Det gir energi og på null tid er frukttrærne beskåret, berberis og andre busker likeså. Kompostbingen er lettet for vintermodnet avfall og ikke minst: pelargoniene er vekket av vinterdvalen! Fine dager selv om det snør litt innimellom. Seieren er vår!

Overvintrende pelargonier vekket idag

Først setter jeg pelargoniene i vann en god stund, så røttene virkelig får fatte at det er nå det skjer. Så rister jeg av så mye av den gamle jorda som jeg kan uten å ødelegge røttene. Så ompotter jeg plantene i ny blomsterjord, klipper dem hardt ned og setter dem i solvinduet. Deretter er det bare å sette seg ned og vente på at livet skal tyte fram. Heldige hage-Trine!
P1090001P1080999P1090002

Farger i drivhuset

Søt pelargonium kler terrakotta

Pelargonia i vinduskarmen – Dronning Ingrid

Disse kjøpte jeg i fjor, vanskjøttet dem på det verste i hele vinter (dvs. lot dem stå mørkt, kaldt, så og si uten vann). Så klippet jeg dem helt ned i vår – satte dem i lyset, og her er de friske og fine og har glitret i hele sommer.

Det kom noen larver på dem som åt så man kunne høre det, og se det. Det var store hull på bladene og enorme mengder med larvebæsj i vinduskarmen. Jeg tror jeg klarte å knipe alle sammen, men jeg følger med som en ørn.