Antall besøkende

2601299

Tistelinspeksjon

Froskeprinsessa og padden

Unektelig endel forskjell på den menneskeskapte froskeprinsessa og den virkelige frosken!

Rhododendron-inspektør

Heliotrop med kledelig bille

Moderat suksess for ølbasert sneglefelle

Sinnrik sneglefelle laget av melkekartong med øl i ble idag plassert i georginebedet, der brunsnegler allerede har jafset i seg et par skjøre nyplantede sommergeorginer med forbasket appetitt. Skadefro ventet jeg i buskene på første sultne mollusk-offer. Forgjeves. Plutselig var det ikke en sjel å se.

Til slutt måtte jeg hente en dustete liten brunsnegle i et annet bed (der var det selvfølgelig plenty) og legge den rett i matfatet. Den viste som man ser stor interesse for stoffet da den først var ledet dit. Men som felle betraktet var dette en skuffelse så langt.


Snegle på jakt etter øl. Bildet er arrangert.

Grevling og skogsnegle på plass. Når finner jeg den første stålormen, tro?

Bier, humler, mygg og fluer – fortsatt mars og allerede alle mann på dekk!

Høstaktiv sommerfugl

Nå er det rett før sesongen er ubønnhørlig slutt. Det later det til at akkurat denne høstsommerfuglen gir blaffen i.
sommerfugl

En jeger og hans bytte

Rått parti for denne lille døgnflua der den har havnet i det listige nettet til en profesjonell jeger. På den annen side – er man døgnflue så er kanskje livsløpsperspektivet uansett litt begrenset.
spider

Sommerfuglflørt på sommergeorgine

Så henførte var disse to høstlige svermerne at de totalt overså den nærgående kameralinsa. Jeg syns liksom jeg kunne høre dem dåre og skryte og blafre forlokkende med vingene. Jeg ble helt blid, jeg også, av denne våryre stemningen i høsthagen, og tuslet etterhvert nynnende videre: ‘Girls do it, bees do it – even educated flees do it, dum-di-dum-di-dum-di-di-di-di…’
sommerfugl