Antall besøkende

2625629

Biscotti-fan

Mor bakte biscotti i går kveld. Det trengte man ikke være sporhund for å merke. 

Kakene sto i ovnen hele natten for å tørke. Heller ikke det måtte man ha snute for å få med seg.

I morges var de klare til spising. Endelig fikk man konstatert at det smakte minst like bra som det luktet!

Biscotti i gavepakning

Du har kanskje ikke tenkt over det, men biscottis kan jo meget vel gis i gave. Til høyre et stivpyntet syltetøyglass med biscotti (uten rårand), klar til å beglede en verdig men foreløpig intetanende presangmottaker.

Hvem vet, kanskje det en dag kommer en slik til et sted nær deg…

Biscottiboks: en hjem for oss – kanskje for deg?

Som følge av den usedvanlig positive mottakelse min biscottibakst har fått i heimen, har jeg gått til innkjøp av en egen kakeboks bare for biscotti. Den står strategisk plassert midt på kjøkkenbenken, og kun folk med den sterkeste jernvilje kan motstå å nappe til seg en godis derfra i ny og ne. Slike folk fins ikke her  på Kuretoppen.

Biscotti

Idag skal jeg få en masse avleggere og frø fra hagen til Anne-Lise. Spennende!!!!

Mens jeg venter på at de kommer har jeg laget biscotti, deilige italienske småkaker til cappuccinoen. Fikk oppskriften av Anne Margrete, du kan få den hos meg på forespørsel. Smaksprøver er også mulig!

Eller, OK, her er oppskriften, på utallige oppfordringer:

200 g mandler

3 egg

3 dl sukker

1 ss vaniljesukker

7 dl. hvetemel

1 ts bakepulver

Revet skall av 1 sitron

(1 god ts malt ingefær)

Ovnstemperatur : 200 grader i 20 min.

Mandlene skal egentlig skoldes og skrelles og ristes, men det går like bra å bruke dem med skall. Men grovhakkes, det må de – det får være grenser for latskap.

Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker. Ha oppi resten (jeg har prøvd en variant med bare sitronskall og en med sitronskall og ingefær. Jeg likte den første best, syns den var friskest). Jobb det raskt sammen til en litt tung deig. Form deigen til tre lange, tykke remser og legg det på bakepapir på plate. Stekes midt i ovnen.  Når steketiden er over, tar du platen ut og skjærer hver av lengdene i passe fine, skrå biter. Så setter du platen inn i ovnen igjen, slår av varmen og lar det stå og tørke til ovnen er kald. I mitt tilfelle viste det seg at jeg måtte ettertørke hele brettet på mindre enn 40 grader i varmluftsovn i en god stund før de ble gjennomtørre.

 Oppbevares tørt og luftig i 2-3 uker.

 Alternativt: Kok deg en skikkelig god cappuccino og DIGG IN! Obs: Dersom du velger dette alternativet er det på dette tidspunktet i  prosessen vikitg å være klar over at faktorenes orden ikke alltid er likegyldig. Det er avgjørende for såvel smak som lommebok at kaken dyppes i cappuccinoen FØR eller aller senest MENS kaken kommer i seriøs kontakt med tennene. I motsatt fall vil du måtte tilbringe de påfølgende timene på tannlegevakten. Du kan naturligvis satse på at kakene er litt myke, man da står vi overfor den triste situasjon at baksten er mislykket. Eller enda mer outrert: det er ikke biscotti du har bakt. Er dette siste tilfellet er det best å ta oppskriften på nytt fra begynnelsen, men nå med kraftig skjerpet oppmerksomhet.