Antall besøkende

2625629

Himmelfallen

På overtid i morges drømte jeg at en haug med fulgeunger fløy ut av reiret. Da jeg våknet hadde en haug med fugleunger akkurat fløyet ut av reiret de hadde i kledningen på uteboden vår. Jeg er altså sanndrømt.
Paco sjekket reiret med lupe, og det som var overfylt igår var tomt idag (dokumentert på bildet nederst). På inspeksjonsrunden min i hagen før frokost traff jeg så på denne totalt og bokstavelig talt himmelfalne pippipen på gressplenen. Den hadde ingen anelse om hva jeg var for noe, og hva slags konsekvens han evt skulle trekke av det. Derfor sto han like greit slik med ryggen halvveis til en lang stund og så på meg med skrått blikk. Jeg håper for hans del at han finner på noe mer kreativt i møte med det ukjente, og det ganske kjapt. Vår useriøse nabokatt Benny er allerede observert snikende i omgivelsene, og selv om han er kjent som den snauklipte katta med de elendige jaktstrategiene, ville han trolig hatt lett match med denne lille fuglefjompen her. Opp i trærne, lille venn, det tror jeg er et bra tips i første omgang.

Fire eller fler?

Bokfinkungene våre!

Foto: Francisco Ramos

Bokfinkungene i takskjegget: en oppdatering

Se på de søte bokfinkungene her! De sitter akkurat i fotoøyeblikket og lurer på hvor foreldrene har blitt av. Det lurte vi også på en stund da vi oppdaget hvor ubeskyttet fuglungene faktisk satt der oppe under takskjegget, og vi ble etterhvert bekymret og drev omkring og lette og voktet og ventet.

Så viste det seg selvfølgelig at foreldre var i tretoppene og bare ventet på at vi skulle gi opp ventingen og komme oss vekk fra reirområdet. To minutter etter at vi hadde trukket oss tilbake var de der og i full gang med mating igjen.

 

Duste hageeiere. Tenk å tvile sånn på naturens gang.

 

Reir av bokfink og ringdue

Helt uten å søke om løyve og uten nabovarsel tar ymse fugler seg til rette og bygger bolig på Kuretoppen. Her til venstre har en bokfink laget seg til med reir n kledningen på en av utebodene våre. Og i det høye furutreet har en ringdue, med sedvanlig for arten elendig planlegging, skandaløst dårlig grunnarbeider og sleivete reisverk laget seg et rugested. Ifølge min fetter Tore er ringduens byggeevner så under enhver kritikk at de veldig ofte mister egg og unger ut av reiret og ned på bakken. Fra før har Paco sin fulle hyre med å løpe omkring og jage flaggspetten fra dens stasige angrep på meisekassene våre. Nå skal vi altså også gå i stadig vånde og lure på om egg eller til og med ferske levende kyllinger faller ned på tallerkene på froskostplassen vår. Vi er klare på at vi ønsker å få våre frokostegg fra Prior, ikke fra oven!

Malmfullt fra bokfink

Det sies at det å ha en praktfull sang er et bra sjekketriks for fugler. Stemmer dette blir nok denne karen litt av en fulltreffer blant bokfinkdamene. Han sang ikke der han satt rett over frokostbordet vårt, han BRØLTE!

Bokfink eller plomme?

En stund trodde vi det var en ekstra stor plomme.

Så så vi at det var Bokfinken Knut.

Mer om bokfink her.