Antall besøkende

2625629

Høstmotiver fra Hagen på Knatten

IMG_9819IMG_9808
IMG_9828

Nytt fra Hagen på Knatten: Nydelig utepetunia flyttet inn for planlagt overvintring

Denne lille skjønnheten er dyrket fram fra frø her på Kuretoppen (Double Cascade mix, kjøpt over Internett fra USA), og var så heldig på forsommeren å bli flyttet til Hagen på Knatten.

Her har hun tydeligvis vokst og trivdes, og hun blomstrer som man ser fortsatt. Anne-Lise planlegge å prøve å få henne til å overvintre.

Går det ikke, får Anne-Lise en ny petunia av samme støpning til neste år – jeg syns disse frøene er noe av det mest vellykkede jeg har gjort denne sesongen.

Ny liten gartnerassistent i Hagen på Knatten!

Kan man høste frø fra denne petuniaen?

Denne overfrodige petuniaen som nå står så fint på bordet i Hagen på Knatten kommer fra frø av typen ‘Double Cascade Mix’ som jeg bestilte fra USA i vinter. Anne-Lise resonnerer slik at har jeg sådd den fra frø må det vel være mulig å høste frø for såing neste vår fra den også. Jeg mener bestemt det må være mulig. Noen som har noen tips?

Sommerhilsen fra Hagen på Knatten

Anne-Lise skriver, med henvisning til en petunia som ble sådd her på Kuretoppen i vinter og nå tydeligvis har det helt strålende (ikke overraskende!) i Hagen på Knatten! I bakgrunnen noen syriner som heller ikke ser ut til å lide noensomhelst nød i den kompetente og godhjerta omsorgen til innvånerne i Knatten-Hagen. Kuretoppen hilsen fornøyd tilbake!

‘Hei Trine og Kuretoppen!
Se hvem som blomstrer, hilser, og trives på Knatten 🙂
Beste hilsen, Anne-Lise, Trine-Petunia og Knatten.’

Deilige vårdager i Hagen på Knatten

Jeg blir kjempeglad hver gang jeg får rapporter fra vennehagene. Her er det Anne-Lise og Hagen på Knatten som melder om nydelige dager. Her er hva Anne-Lise skriver om bildene hun har sendt:
Inne i drivhuset i den grønne boksen med variernde innhold er det: Timian, Rosmarin, Lobelia (selvsådd av frø jeg høstet i høst), basilikum, blomkarse. Så er det en annen med tomat og paprika. Og den tredje (de buskete) er selvsådd av høstede frø, kommer ikke på hva de heter, men de er vanlige – ser ut som litt store prestekrager, kan være røde, hvite mm. Blir høye og frodige. Her heter de Helga-blomster, siden jeg først fikk dem av Helga 🙂

Planten med brunlilla blomster er jeg veldig glad i, den har vokst her fra oldemors tid, den kalles gjerne Belladonna, heter Scopolia carniolica. http://www.bbc.co.uk/gardening/plants/plant_finder/plant_pages/11056.shtml http://www.plantearven.no/flora-pa-nett/enkeltarter/scopolia-carniolica-jacq-galnebaer/ Den fungerer fint som bunndekke, og trives selv i skygge. Du kan få om du vil.

Jeg tror rådyr blir en smule betutta hvis de prøver seg, den er giftig, kanskje de stikker da??

Vi har fått beverproblem! De feller alle de største flotteste ospene rundt knatten vi bor på 🙁

Var det flere ? Jo, så var det vel Akkeleier og peoner på vei opp.

Alt godt!  Anne-Lise

Alt godt til deg også, Anne-Lise! Og du, jeg vil VELDIG gjerne ha en Belladonna bunndekker! Hilsen Trine.

Her kommer bildene. Dobbeltklikk på det første, så får du alle i rekkefølge i større visning.

 

Glad hilsen fra Knatten til Kuretoppen

Det er vår i Hagen på Knatten!

Her er demonstreres det med bilder av

 oldemors scilla,

 et tomt julenek og

smeltevann fra taket.

Herlig!

Kuretoppen hilser lykkelig tilbake!

Julerose fra Hagen på Knatten

Denne flotte julerosen kom som hilsen fra Anne-Lise og Hagen på Knatten. Juleroser er kjempefine, jeg skal spurte ut og kjøpe meg noen så fort jeg rekker, jeg også. Hageselskapets blekke ‘Norsk Hagetidend’ har forresten en veldig bra artikkel om juleroser i desembernummeret som kom i posten nettopp. Anbefales!

Høst i Hagen på Knatten

Også i Hagen på Knatten er det høst. Og vakkert! Fotograf er Anne-Lise – takk for nydelige bilder! Hils Knatten fra Kuretoppen!

Høstlig hilsen fra Hagen på Knatten