Antall besøkende

2625629

Innhøstingen fortsetter…

Paprika på vei

Paprikaen i fin gjenge

Noen trives, andre hutrer

Formedels plassmangelen i drivhuset ble, som tidligere meldt, noen av drivhusbeboerne kastet ut for noen dager siden. Chili’en og paprikaen syns det var helt greit. Busktomaten protesterer på det sterkeste og truer med å kaste inn håndkleet for godt.

Noen er enda mer fisefine og vil ha innevarme hele døgnet. For basilikum’ene, f.eks., ser det ut til at utflytting til drivhuset ble for hard kost. Det var kaldt i natt, minimumstemperatur her på Kuretoppen målt til 3,5 grader. Men jeg hadde på varmeovn der inne som klarte å holde 7 grader i drivhuset på det kaldeste. Tiltross for det har altså alle basilikumene blitt brune i bladverket, og tilstanden virker kronisk og dødelig.

Jeg er i ferd med å konkludere med at basilikum, det er ferskvare fra butikk. Så sære går det ikke an å være.

Chili og paprika i farta

Frø! Sådd!

Forferdelig at ikke skikkelige hagesentere åpner før langt utpå sommeren! Hva er det for slags latskap i gartnerstanden? I ren desperasjon, presset fram av et kjempefall i utetemperaturene siste døgn, fant jeg meg selv krabbende nærmest på mine knær til Plantasjen. Der har jeg jo egentlig forsverget at jeg noen sinne skulle sette mine ben igjen. Men, som sagt, det var på knær, ikke ben, jeg entret det irriterende men helårsåpne hagesenteret idag.

Her er dagens frøinnkjøp:  Basilikum, ridderspore ‘Sky lights’, paprika ‘Redskin’, chilipepper ‘Apache’ (alle disse skal jeg sette i såjord i løpet av noen dager). Dessuten, for såing i mars/april: Tomat ‘Totem’, sommerfuglblomst (Nemesia) ‘Carnival’, prydløvemunn ‘Cheerio’, blomkarse, akeleie ‘Mckana Giants’ og pyntegresskar ‘Turk’s Turban’.

Siste oppdatering: Jeg klarte naturligvis ikke å vente, og sådde alle frøene der det sto februar som mulig forspirings-dato. Her er de: Basilikum, ridderspore, paprika og chili. Hell og lykke på deres vei gjennom jordskorpa!