Antall besøkende

2625629

Hagens for tiden fineste: Roser, høstphlox og solhatt

Høstphlox reddet inn på terrassen

I morges da jeg sjokket ut i drivhuset for å sjekke overlevelsesprosenten (den var heldigvis på 100%) mente jeg liksom jeg hørte et slags sukk i det jeg åpnet døra ut i hagen. Neste gang jeg kom ut gjennom samme dør løp det to rådyr i full fart inn i skogen. Umiddelbart gikk jeg så og grov opp både høstphlox og Bonica-rose opp i krukke og inn på terrassen. Jeg mater ikke rådyr, hører dere?

Høstdronninger

Høstplantene lekrer seg

Høstphlox (dyrket fram i krukker på terrassen grunnet rådyrplagen), petunia, rose Bonica og høstanemone. Vakre saker som muntrer opp en amatørgartner selv om morgentemperaturene dupper ned mot 9 grader.

Høstphlox i nødhavn

Vel, rådyr, nå er høstphlox ikke lenger på menyen her på Kuretoppen tapasbar. Begge plantene er spadd opp og satt i bøtter på terrassen. Der er det gjerde på alle kanter. Så kan dere jo filosofere litt over omdet var verdt det.

Rådyr…

Så har rådyrene vært her igjen, i natt. Jeg hadde det på følelsen, underbevisst, og sov dårlig. Enda en gang har de kappet hodene av høstphloxen, stakkar, som var på fortvilt vei opp igjen etter forrige rådyrangrep. Helt håpløst. Den som vil adoptere to forfulgte høstphloxplanter må si ifra, her på Kuretoppen er det ikke noe blivende sted. De kan anbefales som staude i rådyrfrie soner.

Min antipati mot rådyr har fått en ytterligere medvind etter å ha sett følgende videosnutt på VG’s nettutgave (man må bare holde ut reklamen som kommer først):

http://www.vgtv.no/#id=41300

Rådyr nå igjen!

*%&¤%^*&*&*¤*%»#»¤%’s rådyr!!!!!  Idag oppdaget jeg at de i løpet av natta har kappet hodene av høstphloxene mine! Dette er minst like deprimerende som for Paco når Malaga fotballklub taper. Og det gjør de omtrent like ofte som rådyrene herjer i hagen vår. Livet er en kamp.

Vår-phloxen i blomst

Hårete vår-phlox omplantet fra Spikkestad

Disse hippie-pregede vår-phloxene fra hagen på Spikkestad kom til Kuretoppen for et par dager siden. Idag ble de, til akkompagnement av plaskende nedbør, omhyggelig plantet i gjødslet plantejord på baksiden av huset. Gartneren, og gartnerens engstelig bivånende  spaniel, måtte etter operasjonen gjennomtørkes foran peisen.

Idet vi forlot de nyplantede hørte jeg dem nikke karslig til plommetreet og si: «jasså, gitt, det ramler litt regnvått i perrmannenten på denna sia’a fjorden også!  Tror det naboforholdet skal gå greit.

Vår-phlox

Latinsk navn: Phlox

Plantet: Vår 2010 (vår-phlox kjøpt, høst-phlox avlegger fra mamma)

Lenke: http://en.wikipedia.org/wiki/Phlox