Antall besøkende

2625629

Exit vepsebol under takpappen

Imponerende ingeniørarbeid fra de bevingedes side, dette, men kanskje like greit å få dem fjernet før plommesesongen starter her på Kuretoppen for alvor.

IMG_6706
IMG_6697

Plommetreet 45 kilo lettere på 1 time

Vepsene i plommetreet ble etterhvert for mange og pågående, og vi skjønte vi måtte trå til med plommehøsting hvis vi overhodet ville smake noe av det søte godteriet selv. Så i helga rensket vi tuntreet vårt for alle deilige plommer, og jeg har laget plommemarmelade i to heile dagar til endes. Vepsene protesterte innett under hele prosessen, men har nå skjønt tegninga. Festen i treet er over – nå gjelder det å legge seg klar og vente på at husets eiere skal komme ut momsende på brødskiver med ultrasøtt plommesyltetøy. Da slår de til! Høsten er en fest.
P1080058P1080046P1080049

Vepsebol bak gobelenget

Forleden morgen kom det en diger veps inn soveromsvinduet. ‘Lurer på hvor den holder til’, mumlet Paco idet jeg  stormet opp for å knerte vepsen med siste eksemplar av Norsk Hagetidend.  Nå vet jeg svaret på  gåten. Det var et vepsebol på gjesterommet i en av småhusene. Det var festet til gardinet, rett og slett. Vinduet har stått åpent, derfor kom de inn. Det gjør det ikke lenger. Ikke er det vepsebol der lenger heller. Paco er en handlingens mann. Velsignet.