Antall besøkende

2587086

Froskeprinsessa og padden

Unektelig endel forskjell på den menneskeskapte froskeprinsessa og den virkelige frosken!

Under et plommetre!

Gårsdagen gikk med til fininnstilling av de nye torvblokkene som omkranser mitt etterhvert ovvakre skyggebed under plommetreet. Etter arbeidet satte hobbygartneren og hennes tapre medhjelper seg i samme skygge, drakk iste og slappet av helt ned i tærne, som man ser.

 

Plommetrebedet oppgradert med torvblokker rundt kantene

Torvblokker er kule kantmarkeringer, det har jeg sett på bilder mange steder. Men hvor får man tak i slike i Østfold!?!? Jeg har ringt og googlet og jobba på, og de eneste som hadde nok av slike var Foss Hageland i Røyken. Så man må ta en svipptur til Buskerud for å få tak i godsakene. De kommer i blokker på 45x45x20 hm, og skal deles på langs så det blir to av hver blokk. Sages med stikksag og nagles til hverandre og til bakken med lange trepinner. Lette å løfte, overkommelig å sage over og i det heletatt greit materiale å jobbe med. Det mangler endel finish enda, som man kan se, men nå har vi tatt en pause i skyggen formedels et anfall av rålekkert sommervær!

Froskedronning ny i hagen

Plantebenk, hurra!

Lykken er sol, påske og en ny, hjemmesnekret plantebenk!

En benkeplate som kom i hus i forrige uke ble levert i en slags plankekasse for å sikre at den ikke skulle brekke under transport (hvilket den gjorde sist, lei sak, nå glemmer vi det). En ettermiddag med sag, drill og tålmodighet, og min elskede handy-ektemann hadde omskapt plankerukkelet til en rålekker plantebenk. Pangstart på hagepåska på Kuretoppen!

Krukke uten kamuflasjefarge

img_8583

Høstskodd

‘These boots are made for gardening, and that’s just what I’ll do…!’

stovel
Foto: Francisco Ramos

En med bra trykk på strålen

IMG_6481

Vårslapp humle krever sesongåpning av Kuretoppens humlehotell

Vårens aller første insektinnslag kaller på både anerkjennelse og medynk. Noen skikkelig tøffinger, er de, forårets humler og bier og fluer, der de skjener omkring i forkavet jakt etter mat og egnede bolsteder. Så vidt jeg vet er disse tidligste av de tidlige humlene og biene alle nyvåknede dronninger som skal bli starten på årets insektsfabrikker.

På en snartur inne i drivhuset i ettermiddag oppdaget jeg en skikkelig kjempehumle sittende på et stykke strietøy. Jeg nærmet meg med kameraet på mobilen strak-armet mellom meg og dyret, respektfullt – for ikke å si litt engstelig – jeg mener, denne humlen var schwæææær! Det viste seg at jeg ikke hadde noe å frykte. Humlendamen hadde intet vondt i sinne. Snarere tvert imot så hun til å sove dypt, med ansiktet dyttet inn i tøystykket for å unngå den sterke vårsola. Beskjemmet kom jeg på at vi enda ikke hadde montert opp Kuretoppens rålekre humlehotell for sesongen. Det var jo naturligvis der denne travle dronningen hadde forventet å finne losji for en liten power-nap mot kveldslyset. Jeg skyndte meg til å beklage forglemmelsen og pisket umiddelbart min ektemann og humlehotellets trofaste vaktmester til å få mekket vertshuset på plass i furua ved terrassen, og det fortere enn svint!
Humle2

IMG_5304