Antall besøkende

2625629

Bed

Liten oppdatering på testbedet (til venstre), der opiumsvalmuer, sommerfuglblomst, peon og prydløvemunn som har overlevd alle sultne snegleangrep står og forsøker å overstråle blærespireaen og hverandre så godt de kan. Mitt hunch er at sommerfuglblomsten taper kampen – den har egentlig vært lite dekorativ i forhold til reklamen på frøpakken, med små stemorsblomslignende blomster og langt, strantete stilk og bladverk. Ikke verdt strevet, det er min vurdering.

Til høyre et utsnitt av ståa i sørbedet. Der er det en underlig mix av beskjedne stjerneskjerm-planter sammen med framfusen solsikke. Motsetninger sies å tiltrekke hverandre. I dette tilfelle er det mer av et tvangskteskap. I bakgrunnen står sprikmispelen og gleder seg over sin ubundne rolle i dramaet.

 

 

Nytt prosjekt: Forsøksbed

Det som startet så fint med etiketter og orden i vinter da jeg begynte å så, har endt opp i et navnløst grønt kaos spredt i all verdens krukker, bøtter og kar. Jeg har m.a.o. mistet oversikten totalt. I morges tok jeg konsekvensen av det og bestemte meg for å lage et forsøksbed der jeg rett og slett bare planter ut spirene etterhvert som jeg ikke lenger har plass til dem inne. Så får de selv vise meg hva det er for slags svane som skjuler seg inni hver enkelt andunge.

Som tenkt så gjort. Før frokost endevendte jeg det som tidligere har vært en jordbæråker på sørsiden av huset. Der er jorda ganske sandete og tørr, så jeg skal spe på med plantejord før jeg planter ut noe der. Så markerte jeg gangstien i midten med småstein, og tok en skikkelig runde med kantklipper på det overgrodde gresset omkring. Det er to fine stubber der fra før, de blir bra å plante opp mot. I fuglekassen i furua ved siden av holder et kjøttmeispar på med ynglepleie. De likte ikke å ha meg grunnarbeidende i underetasjen, og pep så inderlig stresset at jeg som hadde tenkt å fortsette med å plante ut spirene mine, bestemte meg for å gi både dem og meg en pause.