|
Liten oppdatering på testbedet (til venstre), der opiumsvalmuer, sommerfuglblomst, peon og prydløvemunn som har overlevd alle sultne snegleangrep står og forsøker å overstråle blærespireaen og hverandre så godt de kan. Mitt hunch er at sommerfuglblomsten taper kampen – den har egentlig vært lite dekorativ i forhold til reklamen på frøpakken, med små stemorsblomslignende blomster og langt, strantete stilk og bladverk. Ikke verdt strevet, det er min vurdering.
Til høyre et utsnitt av ståa i sørbedet. Der er det en underlig mix av beskjedne stjerneskjerm-planter sammen med framfusen solsikke. Motsetninger sies å tiltrekke hverandre. I dette tilfelle er det mer av et tvangskteskap. I bakgrunnen står sprikmispelen og gleder seg over sin ubundne rolle i dramaet.
Det som startet så fint med etiketter og orden i vinter da jeg begynte å så, har endt opp i et navnløst grønt kaos spredt i all verdens krukker, bøtter og kar. Jeg har m.a.o. mistet oversikten totalt. I morges tok jeg konsekvensen av det og bestemte meg for å lage et forsøksbed der jeg rett og slett bare planter ut spirene etterhvert som jeg ikke lenger har plass til dem inne. Så får de selv vise meg hva det er for slags svane som skjuler seg inni hver enkelt andunge.
Som tenkt så gjort. Før frokost endevendte jeg det som tidligere har vært en jordbæråker på sørsiden av huset. Der er jorda ganske sandete og tørr, så jeg skal spe på med plantejord før jeg planter ut noe der. Så markerte jeg gangstien i midten med småstein, og tok en skikkelig runde med kantklipper på det overgrodde gresset omkring. Det er to fine stubber der fra før, de blir bra å plante opp mot. I fuglekassen i furua ved siden av holder et kjøttmeispar på med ynglepleie. De likte ikke å ha meg grunnarbeidende i underetasjen, og pep så inderlig stresset at jeg som hadde tenkt å fortsette med å plante ut spirene mine, bestemte meg for å gi både dem og meg en pause.
|
Om siden Velkommen til Hagen på Kuretoppen!
Her vil du finne alle planter vi har i hagen, med bilder, latinske navn og lenker til andre sider med opplysninger om hver plante.
I kommentarene vil jeg skrive om endringer som skjer i løpet av året.
Det er mye glede og læring ved å få seg en hage. For tidligere byboere kommer det også overraskelser og mer sjokkartede opplevelser.
Det er ikke utenkelig det skjer endringer med gartneren underveis også? Sjekk i såfall under de de utenombotaniske postene i bloggen, som bla. 'Rapport fra hengekøya ', 'Gøy på landet', og 'Nei, hva?!?
Du må gjerne komme med råd og innspill til hagearbeidet mitt underveis - her i gården er foreløpig entusiasmen større enn kompetansen!
Beste hilsen Trine
(Stor takk til Karl-Kristian Waaktaar for hjelp med å sette opp bloggen)
Abonner på nettstedet via epost
|