Fra Hagen i Hemne har vi mottatt dette bildet av årets første hvitveis, iført en knallfarget vase sørfra. Røranes vakkert! Jeg kan legge til at vi på Kuretoppen er kraftig misunnelige på Hagen i Hemne dette året – her er det eneste hvite fortsatt snøflekker som ligger på utsette stader.
Yndlingsonkel og ditto tante i Hemne satte i vår disse barlindbuskene ned i rabatten på framsiden av huset. Dengang skal plantene ha sett på alle måter optimistiske og framgangsrike ut. På disse to bildene synes ståa senere å ha tatt en uheldig retning, for å si det mildt. Spørsmålet nå er: er buskene allerede gått over i de evige barlind-marker, eller fins det ennu strimer av håb? I verste fall kan man jo trøste seg med at utsikten forøvrig der i hagen er aldeles lækker, jfr bilde 3. Men tilbake til barlindene: Alle tips om hva man skal tenke eller gjøre i denne situasjonen mottas med takk!
Jeg har flere blomkarser her på Kuretoppen som ikke vil seg mer. Det gremmer meg, for det er ikke mye som er så nitrist som en blomkarse på hell. Det måtte være en gåen Lobelia. Eller en årgammel permanent, kanskje.
Vel. Fra Hagen i Hemne strøymet det idag inn ufravikelig dokumentasjon på at andre er i stand til å opprettholde kjempeblomstring hos blomkarse. Onkel ‘Blomster-pinn’ skriver, : Leste et sted på heimesida til Kuretoppen at blomkarsen kurer aldri så lite. Sender derfor et par skrytebilder av hvordan det skal se ut når den ikke kurer.
Jeg takker for nydelige bilder, og tar gjerne imot eksperttips om HVORDAN MAN FÅR DETTE TIL!
Min yndingsonkel, for tiden alias ‘Blomster-pinn’ i Hagen i Hemne’ skiver meget fornuftig:
Et bilde av den populære gadd-furua som nå samler fugleene før avgang til syden: «Fuglene flyver i flok når de blir mange nok»
Noen vil muligens stusse litt ved uttrykket ‘gadd-furu’. Jeg vet ikke om jeg på stående fot kan komme med en god bokmålsoversettelse, men jeg kan si så mye som at jeg selv jeg ved flere anledninger i min oppvekst i Trøndelag har støtt på ordet ‘gadd’ i sammenheng med ordet ‘sur’ , altså ‘gadd-sur’. Vanligvis har det vært da blitt slengt ut i affekt av nærtstående slektninger (les: bror) som karakteristikk av undertegnede. Heller ikke da forsto jeg meningen med ordet.
Men fuglene ser fornøyde ut. Kanskje det har å gjøre med at de skal på sydenreise? Det kan jeg forstå!
En av vinterstormene i fjor tok knekken på det nye drivhuset i Hagen i Hemne. Der lar man seg imidlertid ikke hefte av denslags detaljer. Man registrerer tapet og konstruerer omtrent umiddelbart et nytt, bedre og selvlaget. Her er bilder av det nye drivhuset. Kuretoppen er IMPONERT!!!! I tillegg har man i Hemnehagen skaffet seg rhododendron som tåler en støyt. Dette ser direkte BRA ut! Gratulerer!
Jeg tillot meg i en tidligere post her på bloggen idag å klage over at det var litt polart utendørs selv om vårsola er oppe. Jeg trekker tilbake alle mine verop. Se bildet jeg fikk fra slekta, som viser Hagen i Hemne akkurat nå:
Her vil du finne alle planter vi har i hagen, med bilder, latinske navn og lenker til andre sider med opplysninger om hver plante.
I kommentarene vil jeg skrive om endringer som skjer i løpet av året.
Det er mye glede og læring ved å få seg en hage. For tidligere byboere kommer det også overraskelser og mer sjokkartede opplevelser.
Det er ikke utenkelig det skjer endringer med gartneren underveis også? Sjekk i såfall under de de utenombotaniske postene i bloggen, som bla. 'Rapport fra hengekøya ', 'Gøy på landet', og 'Nei, hva?!?
Du må gjerne komme med råd og innspill til hagearbeidet mitt underveis - her i gården er foreløpig entusiasmen større enn kompetansen!
Beste hilsen Trine
(Stor takk til Karl-Kristian Waaktaar for hjelp med å sette opp bloggen)