Antall besøkende

2625629

Stauder og prydbusker, terrassebedet, øst

45. Klematis, 46. Rose, 47. Wisteria,48. Georginer, 49. Kruspersille, 50. Oregano, 51. Solbær

Terrassebedet østre

Frodig i terrassebedet

Øverste terrasse: Georginer, blomkarse, nicotinia og rosekattostMidterste terrasse: Nellik og helichrysumNederste terrasse: Paprika, salat, ruccola, reddik, mer salat, zinniaTerrassebedet pr 1 juli 2013

Årets krydderurter på plass i terrassebedet

Igår kjøpte jeg persille, sar, oregano og sitronmelisse til utplanting i terrassebedet. Som sagt, så gjort. Nå er det bare varme, lys og finvær vi mangler, så kan vi kalle dette en sommer. Men akkurat det mangler.

 

Terrassebedet befolket

På Dyhre gartneri er det friske, fornøyde planter, klassisk musikk i drivhusene, fine lapper som forklarer hva de ulike plantene egner seg til og hva de passer sammen med. Og personalet er imøtekommende, kunnskapsrike og deler ideer og råd så mye du trenger. Nedenfor ser du terrassebedet etter Dyhre-turen.

Først fylte jeg på tre sekker til med jord (det kunne godt vært enda to til), og blandet med over en halv sekk med kugjødsel. Så plantet jeg estragon, lavendel, en pussig urteplante som het lissie og har sjokoladesmak (ja, helt sant!), en duftpelargonia, en myske og en ruccola som jeg delte opp så den ble helt deppa. Deretter sådde jeg to rader med blandet salat (alt for mye og alt for tett som vanlig, men jeg har resignert over egen personlighet og lar det stå til). Så hentet jeg ut en sjokkert basilikum, en forskrekket nellikplante og surmaget rosmarin fra drivhuset og tvangsplantet dem og en chili og en tilårskommen persillekvast sammen med resten. For et nabolag! Omtent som et nyopprettet boligsameie. På bildet nedenfor ser vi at de holder generalforsamling. Jeg føler på meg at byggherren er stemt ut.