Antall besøkende

2625629

Pyntegresskar

Gresskar i artig overgangsfase

Sådd for mye salat

Bladsalat og ruccola er godt, men det er grenser for hvor mye man klarer å spise selv av slik sunn kost.og i høy pallekarm har jeg ikke engang sneglene til å rane av avlingen. Neste år skal jeg så mer smått om senn. Trur eg.

Gresskarplanter på påsketur i drivhuset

Tre kuldegrader og gulrøtter sådd og satt ut

Ja, kjære Hagetidend, nå har jeg fulgt deres intenst kontrauntuitive råd og satt nysådde gulrotfrø til å drives fram i iskaldt drivhus. Går dette bra, går det meste!

Første gresskar-avling på Kuretoppen imponerer ikke

Tross en god, varm sesong i drivhuset, kjærlig stelt av ivrig hobbygartner, kan Kuretoppen likevel ved reisens slutt bare notere seg for 3 små, grå og uspiselige gresskar. Det er ikke egnet til å ta bølgen over. På den annen side (bright side) er det 100 prosent bedre enn alle tidligere sesonger, der gresskarfrøene uten unntak har råtnet i jorda før de så dagens lys. Så det er håp for framtida, det må vi kunne si uten å ta munnen for full av lekker gresskarsuppe.

Gresskar i kjømda

Første hjemmeavlede gresskar vokser og gror i drivhuset på Kuretoppen. Det samme gjør hobbygartnerens frustrasjon over sommerværet, som er hverken fuggel eller fisk.

Håp om gresskaravling

Gresskar har jeg hittil ikke fått til å dyrke her på Kuretoppen. Jeg avstår fra å rippe op i gamle bommerter og brølere, den er det plenty av i forhistorien som hobbygartner, men mine syltede gresskar (nam!) har jeg så langt vært avhengig av å importere fra kyndigere hagerfolk.
Men i år begynner det å se virkelig lovende ut. Dette er en gresskarknopp som vokser inne i drivhuset, og jeg har nå satt inn omfattende vaktsystemer for å motvirke eventuelle snegleangrep. Med andre ord: jeg krysser fingrene.

Gresskarfrø i kjømda

Sparsom avling, mest til pynt: tomat, druer og blåbær

BAMA trenger ikke føle seg truet av produksjonen her på Kuretoppen verken på druefronten, blåbær eller tomat iår heller. Men dekorative er de jo.
IMG_7632

IMG_7631

IMG_7629