Antall besøkende

2625629

Prydkirsebærtre planlegges

Vestsiden av huset er beplantet med busker og stauder. Hovedinntrykket er litt flatt, jevn, lavt, liksom. Jeg savner et prydtre, et som ikke blir så voldsomt, men som er pent å se på og som lager litt variasjon i profilen på hagen. Da Paco hørte om planene utbrøt han: ‘Hva?!?! Et tre til?!?! Og jeg som nettopp som en idiot har satt livet på spill for å fjerne en bjørk og en masse kvist og kvas (eller rettere; han sier ‘quist og quas’), skal du nå plante et nytt tre?!?!’ 

Ja, for, tenk at det skal jeg!  Mamma har bladd i det rikholdige hodet sitt og i Hageselskapets Plantekatalog for å finne et egnet tre.  Valget har falt på et Japansk prydkirsebærtre. Spesifikt av typen Prunus serrulata Kiku shidare, som betyr ‘Gråtende krysantemum-kirsebær’.

Her er lenke til mer info om denne planten: http://www.ashridgetrees.co.uk/Cherry-Prunus-serrulata-Kiku-shidare

Nedenfor ser du et bilde av hagen der jeg tenker å plante treet. I stedet for treet har jeg satt opp et test-tre i form av en snømåke. Det var ikke noen god ide. Jeg ble egentlig mest deppa av synet. Men skynd deg å bruke fantasien og bytt snømåka ut med et voldsomt blomstrende kirsebærtre med hengende grener. Det kommer til å gjøre susen! (Snømåka ble fjernet umiddelbart etter denne fotosession’en. Sommerværet er vært dårlig nok som det er om man ikke skal strø om seg med vintereffekter i tillegg).

Siste: Den gråtende krysantemum-kirsebæren er bestilt via Facebook hos Dyhre gartneri. Forventet levering før helga!