Antall besøkende

2625629

Nært på en syrinhortensia

Syrinhortensia

Vekslende blomstring hos syrinhortensiaen

Mitt inntrykk er at denne syrinhortensiaen ikke har det helt på G her den står i sørveggen. Ikke vet jeg hva den har å utsette på livet, men den reagerer ihvertfall med mange brune blomster og bare innimellom noen plettfrie blomsterklaser. Til gjengjeld er DE helt kjempefine. Noen som aner hva den mangler?

Reversibel bommert

Plantingen av min splitter nye syrinhortensia forleden skjedde under glad sang og i høyt tempo. Sangen var grei nok, tempoet (nok en gang) for høyt. Mamma ringte dagen etter og hadde slått opp i et kunnskapsverk om planter. Der framgikk det klart at jeg ved å sette den ned i skyggen på østsiden under et plommetre hadde valgt feil gro-sted for en syrinhortensia. Igår flyttet jeg den derfor, denne gang med litt mindre sang men til gjengjeld med betydelig mer konsentrasjon og omhu, til god jord i sørveggen. En solsikke som enda holder koken ser med høflig imøtekommenhet på nykommeren. Har jeg nå endelig fått gjort dette riktig er oddsen for et liv etter vinteren betydelig høyere for den diskret grønnkledde ferskingen enn for det solskinnsknallgule brusehodet.

 

 

Hortensiene på plass

De to nye hortensiabuskene jeg fikk fra Hagen i Hemne er behørig utplantet idag. Jeg har tatt sjansen på å plante ut to hagehoprtensier på vestsiden av huset, siden det fungerte bra selv på en typisk stuehortensia som jeg nærmest brutalt kastet ut etter avblomstring i fjor. Syrinhortensiaen satt under plommetreet på østsiden. Siden de er surjordplanter puttet jeg en skikkelig spadeporsjon med tørre barnåler fra skogen nedi plantehullet og vannet godt. Hell & lykke på deres vei osv!

Nye hortensier

I anledning jubilæet var jeg så griseheldig å få to nydelige hortensier i presang fra Hagen i Hemne. Her er de: En syrinhortensia til venstre og en hagehortensia til høyre. I morgen skal de i jorda!

Syrinhortensia heter på latin: Hydrangea paniculata
Lenke til mer om syrinhortensia: http://www.nrk.no/magasin/hage/1.6657837

Hagehortensiaen heter på latin: Hydrangea ‘Blå bold’
Lenke til mer om hagehortensia: http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrangea