Antall besøkende

2625629

Tørst flaggspett

Med kikkert og orkesterplass til foringsautomaten og vannfatet er det mye liv å studere, særlig for en som er tidlig oppe om morgenen. Her på Kuretoppen sørger nordøstvendt soveromsvindu for solvekking i stadig tidligere morgentimer, og vi har ikke hjerte til å avslå invitasjonen. Så da blir det kontinental cappucchino og biscotti med kikkert og pledd på terrassen, mens hele Kuretoppens fauna paraderer fordi på vei til morgenmåltid ved furua øst i hagen. Idag kunne vi regne opp på kort tid: ekorn, flaggspett, kråker, spettmeis, ringduer, skjærer, katt og en usortert mengde meiser og spurver, troster og gakkgakker. Aldri en kjedelig stund på Kuretoppen. Her ser man flaggspetten som bælmer i seg ferskt vann, sikkert mens han planlegger neste angrep på de stedlige meisekasser bare for å plage grunneieren og tapasbareieren og vannoppdatereren bak kikkerten.
flaggspett

Personligheter i hagen

En halvtime på terrassen med en kaffekopp og kamera. Det er alt som trengs for å kunne studere et pent knippe av hagens personligheter. Her ser man, fra venstre: flaggspettmor (junior sitter i tretoppene og venter på bearbeidede solsikkefrø fra muttern), ringduen Magda (hun har her lagt seg godt til rette med nebbet mot utsikten mens hun venter på partneren Bjarne), en bille godt gjemt i klaserosen ‘Louise Bugnet’,  den sjenerte kråka som holder til i et tre over veien,  ekornet Nøtte naturligvis og dessuten to forbipasserende stilitser som bare er der for å forskjønne omgivelsene med sine flotte fjærfarger. Aldri en kjedelig dag på Kuretoppen!

flaggspettdueinsektsjenertekorn1

stilits

Flaggspett-ramponert meisekasse

Ingen skal komme å klage på pågangsmotet til vår lokale flaggspett. Arbeidet med denne fuglekassen bærer preg av en målrettethet, utholdenhet, oppfinnsomhet og gjennomføringsevne godt over gjennomsnittet. Det den fjærkledte destrudo imidlertid ikke vet, er at Kuretoppens hageingeniør Paco også innehar alle disse egenskapene i full monn. Hansken er tatt opp, Bygggmakker har levert mer plank, og krigen er i gang.
P1040177

Masete flaggspett

P1030722P1030710

Flaggspett: masete destrudo på meisekassene

Flaggspett (2)

Flaggspett liker kokos

flaggspett1

Dompap-hunn i tretoppen

Sjeldent besøk av en dompap på Kuretoppen idag. I tillegg kan vi notere oss for observasjoner av følgende pippipper i omgivelsene samme dato:
Kjøttmeis, spettmeis, blåmeis, gulspurv, grønnfink, pilfink, nøtteskrike, flaggspett, ringdue, kråke, skjære, svarttrost, Canadagjess, fasan.

Det har vært stille på fuglefronten i vinter, men det tar seg opp.
Foto: Francisco Ramos
Loquete

Ivrig trommende flaggspett

flaggspett2

Flaggspettavstøtende meisekasse

fuglekasse

Reir av bokfink og ringdue

Helt uten å søke om løyve og uten nabovarsel tar ymse fugler seg til rette og bygger bolig på Kuretoppen. Her til venstre har en bokfink laget seg til med reir n kledningen på en av utebodene våre. Og i det høye furutreet har en ringdue, med sedvanlig for arten elendig planlegging, skandaløst dårlig grunnarbeider og sleivete reisverk laget seg et rugested. Ifølge min fetter Tore er ringduens byggeevner så under enhver kritikk at de veldig ofte mister egg og unger ut av reiret og ned på bakken. Fra før har Paco sin fulle hyre med å løpe omkring og jage flaggspetten fra dens stasige angrep på meisekassene våre. Nå skal vi altså også gå i stadig vånde og lure på om egg eller til og med ferske levende kyllinger faller ned på tallerkene på froskostplassen vår. Vi er klare på at vi ønsker å få våre frokostegg fra Prior, ikke fra oven!