|
Med kikkert og orkesterplass til foringsautomaten og vannfatet er det mye liv å studere, særlig for en som er tidlig oppe om morgenen. Her på Kuretoppen sørger nordøstvendt soveromsvindu for solvekking i stadig tidligere morgentimer, og vi har ikke hjerte til å avslå invitasjonen. Så da blir det kontinental cappucchino og biscotti med kikkert og pledd på terrassen, mens hele Kuretoppens fauna paraderer fordi på vei til morgenmåltid ved furua øst i hagen. Idag kunne vi regne opp på kort tid: ekorn, flaggspett, kråker, spettmeis, ringduer, skjærer, katt og en usortert mengde meiser og spurver, troster og gakkgakker. Aldri en kjedelig stund på Kuretoppen. Her ser man flaggspetten som bælmer i seg ferskt vann, sikkert mens han planlegger neste angrep på de stedlige meisekasser bare for å plage grunneieren og tapasbareieren og vannoppdatereren bak kikkerten.
Ingen skal komme å klage på pågangsmotet til vår lokale flaggspett. Arbeidet med denne fuglekassen bærer preg av en målrettethet, utholdenhet, oppfinnsomhet og gjennomføringsevne godt over gjennomsnittet. Det den fjærkledte destrudo imidlertid ikke vet, er at Kuretoppens hageingeniør Paco også innehar alle disse egenskapene i full monn. Hansken er tatt opp, Bygggmakker har levert mer plank, og krigen er i gang.
Sjeldent besøk av en dompap på Kuretoppen idag. I tillegg kan vi notere oss for observasjoner av følgende pippipper i omgivelsene samme dato:
Kjøttmeis, spettmeis, blåmeis, gulspurv, grønnfink, pilfink, nøtteskrike, flaggspett, ringdue, kråke, skjære, svarttrost, Canadagjess, fasan.
Det har vært stille på fuglefronten i vinter, men det tar seg opp.
Foto: Francisco Ramos
|
Om siden Velkommen til Hagen på Kuretoppen!
Her vil du finne alle planter vi har i hagen, med bilder, latinske navn og lenker til andre sider med opplysninger om hver plante.
I kommentarene vil jeg skrive om endringer som skjer i løpet av året.
Det er mye glede og læring ved å få seg en hage. For tidligere byboere kommer det også overraskelser og mer sjokkartede opplevelser.
Det er ikke utenkelig det skjer endringer med gartneren underveis også? Sjekk i såfall under de de utenombotaniske postene i bloggen, som bla. 'Rapport fra hengekøya ', 'Gøy på landet', og 'Nei, hva?!?
Du må gjerne komme med råd og innspill til hagearbeidet mitt underveis - her i gården er foreløpig entusiasmen større enn kompetansen!
Beste hilsen Trine
(Stor takk til Karl-Kristian Waaktaar for hjelp med å sette opp bloggen)
Abonner på nettstedet via epost
|