Antall besøkende

2625629

Kattost i nest siste stadium

Første gang i år: Moskuskattost

Jeg fikk frø av moskuskattost fra Berit og Kittil i vinter. Her kom første blomst av årets sådd. Nydelig! Takk, begge to!

Kattostfrøene sådd på friland

 Idag spadde jeg opp bedet i østhellingen der det alltid blir veldig tørt på sommeren. Frøene fra kattosten jeg fikk fra Berit og Kitti ble så blandet med noen never såjord og sådd på friland i det oppspadde bedet. Det kan bli krangel om plassen med ugresset som har slått seg godt til der, men jeg skal heie friskt på dem!

Moskuskattost sådd og satt ut i snøen

Insppirert av en diskusjonstråd på Hageselskapets hjemmeside har jeg valgt å så moskuskattostfrøene fra Berit og Kittil i et minidrivhus  idag og sette dem ut. Det står at staudefrø trenger frost for å spire. Hver sin smak. Personlig hadde jeg foretrukket å overvintre tørt og varmt. Men nå blir blir det ihvertfall et par-tre vintermåneder på dem. Håper det holder – spennende å se! For orden skyld: Trekubben på lokket er der for å forhindre at lokket blåser av. Meget hjemmesnekret og improvisert det hele, men dette har jeg faktisk tro på!

Søren også: moskuskattosten skulle vært sådd i høst!

En seriøs sjekk på internettet tyder på at jeg har gjort en brøler når det gjelder moskuskattostfrøene jeg fikk av Kittil og Berit i høst. Frøene skulle vært sådd da jeg fikk dem! Det ser ut til at frøene trenger en vinter for å spire. Og her på Kuretoppen har de snarere tvert imot ligget tørt og trygt i konvolutten på et kjølig rom. Søren også!

Nå er spørsmålet: kan jeg likevel så frøene nå i vår? Eller må jeg vente til høsten og så dem da? Eller blir det for sent – tørker de inn hvis de ikke blir brukt første sesong? Kan jeg ta en ‘spansk en’ og legge frøene i fryseren nå og så ‘vekke dem’ i april?  Alle tips mottas med takk!