Antall besøkende

2625629

Bier, humler, mygg og fluer – fortsatt mars og allerede alle mann på dekk!

Insektsommer

IMG_6969bie humle

Kledelig bilde: Senetti med matchende bie

Hagen på Kuretoppen var for et par uker siden åsted for en session i macrofotografering mellom Paco og hans kompis Begardo (Vegard, på spansk). Utstyrt med det siste innen teknologiske framskritt på objektiv, kamera-og blitz-siden vrimlet de omkring til glede for den stolte hobbygartneren og til bryderi for Kuretoppens hypertravle og summende eksistenser av alle slag. Sjelden har det vært knipset så kreativt, ivrig, kompetent og vakkert her som denne dagen. Vinneren av den knivskarpe konkurransen kanonfotografene imellom var Begardo, med dette  fulltrefferbildet av den vakre Senetti-planten og en bie som stakk innom for syns skyld.

vegard

Foto: Vegard Hansen

Sultne bier på travel matjakt

bie3 bie2

Bie på overtid

mosca

Edderkopp versus bie på allium: Fargerik dramatikk

Denne edderkoppen ble sist observert i tilsvarende situasjon, dvs fortærende et bytteinsekt, på en vortemelk. Dengang var predatoren nesten ikke mulig å oppdage pga kamuflasjefargen, og jeg tenkte at jøssameg, stakkars flue, denne fella kunne selv den beste gått i. Samme kan ikke sies her. Makan til vakre kontrastfarger skal man vel lete lenge etter, og scenen gikk til alt overmål for seg på toppen av en svaiende allium. Hvordan en bie, så velutstyrt som vel de er med øyne i alle retninger, klarte å overse denne neongule jegeren, overgår min fatteevne. Mysteriet vil etter all sannsynlighet forbli uløst. Jeg tror aldri denne bien blir tilgjengelig for intervju.
edderkopp

Grøsser i sitrongule omgivelser

På fotojakt i morgensol ble jeg opptatt av den vakre fargen på vortemelk-planten. Nærfotoet avslørte imidlertid skikkelig stygge scener som utspant seg mellom en resignert bie og dens ubønnhørlige møte med skjebnen i form av en kamuflasjefarget og sulten edderkopp. Naiv som jeg er trodde jeg først dette var et avansert favntak (man ser så mye rart her i insektleiren, som jeg bla. viste i forrige bloggpost). Blåser man bildet opp i macro ser man derimot at bien er i ferd med å bli fortært levende av sin sitrusfargede og åtteøyde makker.
Jeg har tidligere uttrykt skepsis til macrofotografering i insektverden – man blir nervøs av mindre og jeg får for min egen del nattlige mareritt om å befinne seg i en slags moderne Jurassic Park.
dramafluedramaflue2

Insekt-tett

P1070855

P1070865

Sesongens første bie tar pollenbad

bia2

Ikkeno’ i veien med summetonen på Kuretoppen

Flue på klokke

Flue på klokke

Bie (?)  på gelenderet

Bie (?) på gelenderet

Humle på hvit ridderspore

Humle på hvit ridderspore

Humle på søyleblomst

Humle på søyleblomst

Flue på prestekrage

Flue på prestekrage

Zinnia med eddderkopp

Zinnia med eddderkopp