Antall besøkende

2625629

Fugleskremsel med paradoksal effekt

På en sykkeltur i nærområdet i morges så vi noe morsomt: På et jorde satt det en diger ring av ender og gjess og andre vadefugler. Småkvakkende, småspisende og interessert som et disiplinert teaterpublikum betraktet de i miden av sirkelen et stort fugleskremsel av den moderne typen der en slags ørneformet drage er festet på en lang stang i vinden og freser omkring med aggressive bevegelser. Snakk om paradoksal effekt på en antatt fugleavstøtende installasjon!!!

Dessverre for oss alle som elsker sommeren kan jeg nevne at de samme vadefuglene i to dager nå er observert flyvende i forsøksvise V-formasjoner, tydelige prøveflyvninger før høsttrekkene sørover.

Fugleskremsel

Fugletitting i Kurefjorden – enda en ny hobby?

På en liten rusletur i nærmiljøet i dag møtte vi to ornitologi-interesserte karer, som med kjempegode kikkerter gjorde oss oppmerksomme på alle pippippene og gakk-gakkene som omgir oss daglig uten at vi tar noe særlig notis av det. Her ser du en svanefamilie og et par kvinender som ligger og tar seg ut i det milde vinterlyset. De samme karene hadde tidligere på dagen vært på stranda ute ved Larkollen camping og bla observert vandrefalk på Sletterøyene. Spennende! Til nå har vi vært ganske våkne på å identifisere de ulike fuglene som besøker fugleautomatene i hagen vår på Kuretoppen, men det hadde jammen vært gøy å skaffe seg en skikkelig kikkert og kanskje en bedre kameralinse og utvide horisonten bittelitt. Aner vi at enda en ny hobby i anmarsj?

svaner

Lunsjtid for trekkende ender

– Gakk, gakk, sa det plutselig overalt i lufta. Vi så opp mot en halv million ender som fylte luftrommet over Kurefjorden. De sirklet i stadig lavere ringer inntil de landet i samlet flokk på det nytreskede jordet rett foran oss. Der spiste de i kor i flere timer før de dro videre. Naturopplevelse!