Antall besøkende

2625629

Spirende løkvekster inne og ute

Mirakuløst, alt som hender på Kuretoppen nå for tiden. Fra mørke krukker i mørke, kjølige rom kommer små blekgrønne spirer opp. Hvordan aner de at det er vår, plutselig? Det samme skjer ute, men der er det enda merkeligere. Der ligger nemlig telen fortsatt halvmetertykk, det er seks kuldegrader om nettene, bedene ser døde og sølete ut. Likevel, midt i kaoset oppdaget jeg alle disse flotte spirene av narcisser, tulipan og krokus. Deilige dager for en ivrig hobbygartner der hun tasse omkring som en grevling og sniffer i jord og dødt løv, væradekvat kledd i vinterstøvler og varmedress fra Coop.
006005003030027023022015012014

Ranunkler, franske anemoner, gladioler, freesia og liljer pottet idag

Hvis noen syns disse plantenavnene dufter av sommer, så er det akkurat det de gjør!
022023024025018

Knoller lagt i vann for planting i potte i morgen

013014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ranunkler Ranunclulus mars
Franske anemoner Anemone coronaria mars
Liljer Lilium Asiatiska mars
Freesia Freesia x hybrida mars
Gladioler Gladiolus x hortulanus mars

 

 

 

 

Den store løk-plantedagen

Hvilen plante er dette?

Jeg gjentar for meg selv: det er et poeng å vite hva man har plantet. Her dukket det igår opp en flott type som jeg tror jeg satte ned som løk i fjor høst. Men å huske hva dette er, da gitt.. Jeg tror til og meg jeg har klart å røske opp noe3n av disse i vår i den tro at det var ugress. Dustegartner!
Noen som kan hjelpe til å identifisere denn løkplanten?

Siste: Inger gjorde meg idag oppmerksom på at dette ligner på en fransk anemone, eller ‘anemone coronaria’. Det hjalp meg videre til å finne fram i noen gamle merkelapper jeg hadde liggende fra dag jeg satte ned disse løkene ifjor. Inger har helt rett: Dette er en anemone coronaria av typen Mr.Fokker. Navnet skjemmer ingen, dette var en nygelig plante, skjønn farge midt i alt somellers er rødt, rosa og gult i hagen, og til alt overmål fikk den stå i fred for rådyra.

Her er Ingers lenke til mer om Anemone Coronaria: http://www.havenyt.dk/artikler/prydhaven/blomster/stauder/966.html

Tusen takk for hjelpen, Inger!

Fotos: Francisco Ramos