Antall besøkende

2625629

To lyssøkere som har klart seg, og to som foretrekker å bli i skyggen

– Plantet ikke jeg en primula her i nordbedet i vår? Jovisst, der er du jaggumeg, i fin form dypt nedi mørket under bronseblad og hosta!
– Sto det ikke en klematis her under epletreet? Jovisst, der er du jaggumeg, har klart å kjempe deg forbi overhengende eplegrener og finne fram til lyset i toppen av trekrona!

Det var de to lyssøkerne. Så kan jeg legge til at jeg i løpet av siste 30-døgn har påtruffet en liten mus langs grunnmuren og en stor stålorm i drivhuset, og i motsetning til de ovenfor nevnte plantene virket begge  disse to usedvanlig lite interessert i å bli oppdaget og forstyrret i sine lyssky aktiviteter.

IMG_6904 IMG_6905

Insektsesongen åpnet

P1090074P1090072P1090071

Musehull med inngangsdør og utgangsdør

Fint skal det være, og våre stedlige mus har åpenbart gjort seg flid med å åpningen til boligen her. Beliggenheten er også velvalgt – 1 meter fra juleneket som har drysset jevnt med gode retter gjennom hele vintern.
P1030967

Tegn til underjordisk aktivitet

Rett ved drivhuset har det oppstått et hull i jorda i løpet av den siste måneden. Utenfor hullet ligger det sirlig oppstablet matavfall etter dagens rodentmåltid. Har aldri sett innbyggeren personlig – men håper det er en mus og ikke en jordrotte. En ordensmus må det være.
010012

Eks-skogmus i vannbøtta

Hva er det med musene for tida? Til nå har jeg funnet to druknede mus i diverse vannbøtter i hagen. Det regner jo så inn i hampen og er vått over alt, trenger de virkelig oppsøke regnvannsbøtter for å slukke tørsten og dermed og utsette seg for den visse drukningsdød?