Antall besøkende

2625629

Kråketing i det fjerne

En gråværsfredag har det vært, og lite å melde fra Hagen på Kuretoppen sånn rent botanisk. Men vi kan jo skryte av å ha vært vitne til et hastig innkalt kråketing i nærområdet. Hvis man myser med fortørrelsesglass på bildet under (beklager bilekvaliteten, vi skal ta oss sammen), øyner man kanskje at det en stakket stund rundt lunsjtider plutselig satt en kråke på hver eneste tre-og grentopp langs sjøkanten. Moroa var kortvarig; etter et kvarters tid hadde de rukket å votere over de viktigste sakene på agendaen og dratt videre hver til sitt for å spise. Forbilledlig effektivt, og noe å ta med seg videre til ymse humane kråketing i statinstitusjonene.
kraketing

Personligheter i hagen

En halvtime på terrassen med en kaffekopp og kamera. Det er alt som trengs for å kunne studere et pent knippe av hagens personligheter. Her ser man, fra venstre: flaggspettmor (junior sitter i tretoppene og venter på bearbeidede solsikkefrø fra muttern), ringduen Magda (hun har her lagt seg godt til rette med nebbet mot utsikten mens hun venter på partneren Bjarne), en bille godt gjemt i klaserosen ‘Louise Bugnet’,  den sjenerte kråka som holder til i et tre over veien,  ekornet Nøtte naturligvis og dessuten to forbipasserende stilitser som bare er der for å forskjønne omgivelsene med sine flotte fjærfarger. Aldri en kjedelig dag på Kuretoppen!

flaggspettdueinsektsjenertekorn1

stilits

Dompap-hunn i tretoppen

Sjeldent besøk av en dompap på Kuretoppen idag. I tillegg kan vi notere oss for observasjoner av følgende pippipper i omgivelsene samme dato:
Kjøttmeis, spettmeis, blåmeis, gulspurv, grønnfink, pilfink, nøtteskrike, flaggspett, ringdue, kråke, skjære, svarttrost, Canadagjess, fasan.

Det har vært stille på fuglefronten i vinter, men det tar seg opp.
Foto: Francisco Ramos
Loquete

Kråketing i morgensol