|
Lyset tyder på vår! Det gir energi og på null tid er frukttrærne beskåret, berberis og andre busker likeså. Kompostbingen er lettet for vintermodnet avfall og ikke minst: pelargoniene er vekket av vinterdvalen! Fine dager selv om det snør litt innimellom. Seieren er vår!
 Tagetes
 Gresskarplante i fin vekst i kjølig drivhusmiljø
 Sitrontreet satt ut i drivhuset midt under blomstring, og det går helt fint!
 Nicotinia, blodbeger og klokkeranke fryder seg over våren
-Ta blader av St.Paulia og sett dem i jord og la dem rote seg, står det så enkelt på internett. – Niks, meldes det herved fra Kuretoppen.

4 timer gurglende i vann, deretter plantet i potter med ny jord. Lykkelige årgangspelargonien. Ny sesong i vente! 
Det ser passelig trist ut inne på overvintringsboden på ettervinteren. Pelargonier og pasjonsblomst og bougainvillea som ikke har sett vanndråpen siden i november ser mer døde enn levende ut, og det holder hardt å være tøff hobbygartner som må vente til tiden er inne. I helga var den det, tiden. Inne, altså. Så da var det opp i vannbøtte med hele bunten, og man kunne høre de bælmet og drakk. Så fikk de nye potter og ny jord før de ble plassert i vinduskarmen for p få det andre etter vann som de må ha for å leve: dagslys ! Spennende å se hvordan livet spruter ut av tørre grener når våren setter inn.

Det var mildt sagt urovekkende signaler fra en trumpete Trump ved innsettelsestalen idag. Vi måtte styrte ut og kjøpe fem primulaer til trøst, og håper med det at de internasjonale skyene trekker seg tilbake. Sommerfugleffekten, ikke sant?

Primula er ingen royal plante i hagen. Du kjøper 6 for en tier på våren, så står de og dør inne ganske raskt, og så hiver man dem i søpla mens man lettet ser at påskeliljene tar over ansvaret for fargeprakt og vårfornemmelser.Sånn har ihvertfall jeg tenkt. Til i år. Da sådde jeg for første gang primula selv, en vulgaris-sort og en litt mer sneisen variant. Og som de grodde! Og som de blomstret! Og så utrolig nøysomme de var!
Og i morges oppdaget jeg at en av vulgaristypen som har stått og blitt overkjørt av hosta og bronseblad hele sommeren, nå har sett sitt snitt til å begyne å blomstre! I fire kuldegrader, i nordbedet! Et raskt blikk på hostaen ved siden av understreker poenget med at den som ler sist ler best. Det er litt dårlig gjort, men primulaen og jeg vrir oss begge i krampelatter.
 
|
Om siden Velkommen til Hagen på Kuretoppen!
Her vil du finne alle planter vi har i hagen, med bilder, latinske navn og lenker til andre sider med opplysninger om hver plante.
I kommentarene vil jeg skrive om endringer som skjer i løpet av året.
Det er mye glede og læring ved å få seg en hage. For tidligere byboere kommer det også overraskelser og mer sjokkartede opplevelser.
Det er ikke utenkelig det skjer endringer med gartneren underveis også? Sjekk i såfall under de de utenombotaniske postene i bloggen, som bla. 'Rapport fra hengekøya ', 'Gøy på landet', og 'Nei, hva?!?
Du må gjerne komme med råd og innspill til hagearbeidet mitt underveis - her i gården er foreløpig entusiasmen større enn kompetansen!
Beste hilsen Trine
(Stor takk til Karl-Kristian Waaktaar for hjelp med å sette opp bloggen)
Abonner på nettstedet via epost
|