Antall besøkende

2625629

Frø av apotekerkattost: super vennegave for en mer spiselig 2023-sesong på Kuretoppen

Sjekk hva jeg fikk av Beate idag! Frø fra apotekerkattost! Planten er flott til å ha på sår, og sunn på mange vis. Og i tillegg vakker! Skal såes til våren – velkommen til gårds!

Påskeliljeløkene plantet i siste liten, fin vårgave fra meg til meg

Det er ikke det morsomste jeg gjør. Tungt, masse kaos i bedene og veldig lenge fra innsats til resultat. Men jeg vet at jeg kommer til å takke meg selv til våren for planteinnsatsen når de gule og hvite vårplantene titter opp mens alt ellers fortsatt fryser og sover.

Kul zinnia

Vinterferie og vårstemning

Lyset tyder på vår! Det gir energi og på null tid er frukttrærne beskåret, berberis og andre busker likeså. Kompostbingen er lettet for vintermodnet avfall og ikke minst: pelargoniene er vekket av vinterdvalen! Fine dager selv om det snør litt innimellom. Seieren er vår!

Første blomstring i drivhuset 2018: tagetes

Tagetes

Gresskarplante i fin vekst i kjølig drivhusmiljø

Sitrontreet satt ut i drivhuset midt under blomstring, og det går helt fint!

Nicotinia, blodbeger og klokkeranke fryder seg over våren

 

Mislykket mangfoldiggjøring av St.Paulia

-Ta blader av St.Paulia og sett dem i jord og la dem rote seg, står det så enkelt på internett. – Niks, meldes det herved fra Kuretoppen.

Perlargoniene vekket fra vinterdvalen

4 timer gurglende i vann, deretter plantet i potter med ny jord. Lykkelige årgangspelargonien. Ny sesong i vente!

Heliotrop med kledelig bille

Pelargonier vekket av vintersøvnen idag

Det ser passelig trist ut inne på overvintringsboden på ettervinteren. Pelargonier og pasjonsblomst og bougainvillea som ikke har sett vanndråpen siden i november ser mer døde enn levende ut, og det holder hardt å være tøff hobbygartner som må vente til tiden er inne. I helga var den det, tiden. Inne, altså. Så da var det opp i vannbøtte med hele bunten, og man kunne høre de bælmet og drakk. Så fikk de nye potter og ny jord før de ble plassert i vinduskarmen for p få det andre etter vann som de må ha for å leve: dagslys ! Spennende å se hvordan livet spruter ut av tørre grener når våren setter inn.

Primula til trøst

Det var mildt sagt urovekkende signaler fra en trumpete Trump ved innsettelsestalen idag. Vi måtte styrte ut og kjøpe fem primulaer til trøst, og håper med det at de internasjonale skyene trekker seg tilbake. Sommerfugleffekten, ikke sant?