Antall besøkende

2625629

Ustrukturert vekst på freesia

Min oppfatning så langt i freesia-sesongen er at denne planten er lite egnet som potteplante.Et minimum for denslags er at man forsøker å stå opprett og blomstrer tett og inspirert. Ingenting av dette kan man, selv med høymobilisert godvilje, si om denne planten her. Jeg tviler på at det blir dyrket flere freesia her på Kuretoppen. Det hjelper ikke an man forsøker å illudere lykkefirkløver, FruFreesia, jeg lar meg ikke lure så lett . Ærlig talt.
freesia

Freesia studerer bruksanvisningen

‘Skal vi se. Først er det å komme seg opp av jorda. Det har jeg nå gjort. Så er det i vokse litt. Også gjort. Så er det å blomstre. Det trodde jeg at jeg hadde gjort ganske bra. Men ut fra bruksanvisningen som hobbygartneren har vært så omtenksom å sette ved kanten av krukken ser det da vitterlig ut til at jeg skulle bli frodig, med masse kronblader og mengder av farger. Hva kan det være jeg har misforstått? Altså, en ting er ihvertfall at alle de andre løkene i samme krukke ikke har gjort i nærheten av samme jobb som meg. Da må jeg spørre: er det meg eller dem det er noe galt med? Hilsen FruStrert FruFreesia’freesia

Ranunkler og freesia på prøvetur i drivhuset

Til daglig står disse knollene og gror i et ganske mørkt og kjølig rom. Midt på dagen idag var det så fint i drivhuset at jeg satte dem ut litt. Håper de tålte både lys-og temperaturforandringen. Nå er de vel tilbake innendørs, men nå vet de ihvertfall hva som venter dem om noen uker (eller måneder, hvis 2013-sesongen fortsetter som den har startet).
003001

Spirende løkvekster inne og ute

Mirakuløst, alt som hender på Kuretoppen nå for tiden. Fra mørke krukker i mørke, kjølige rom kommer små blekgrønne spirer opp. Hvordan aner de at det er vår, plutselig? Det samme skjer ute, men der er det enda merkeligere. Der ligger nemlig telen fortsatt halvmetertykk, det er seks kuldegrader om nettene, bedene ser døde og sølete ut. Likevel, midt i kaoset oppdaget jeg alle disse flotte spirene av narcisser, tulipan og krokus. Deilige dager for en ivrig hobbygartner der hun tasse omkring som en grevling og sniffer i jord og dødt løv, væradekvat kledd i vinterstøvler og varmedress fra Coop.
006005003030027023022015012014

Håpefulle knopper på georgine og freesia

georgineskuddfreesia

Ranunkler, franske anemoner, gladioler, freesia og liljer pottet idag

Hvis noen syns disse plantenavnene dufter av sommer, så er det akkurat det de gjør!
022023024025018