Antall besøkende

2625629

Drivhusblomstrende lilje

IMG_5363Tanken var at lilje-løkene skulle settes i jord for tidligere blomstring ute. Nå blomstrer de tidlig, inne. Jeg har ikke hjerte til å plante denne her ut i et bed som er så bikkjekaldt at de høstplantede påskeliljeløkene ikke engang har begynt å tenke på blomstring.

For tidlig blomstring på liljene

Meningen da jeg satte linjeknollene i potte var å gi plantene et forsprang i veksten slik at de kom i blomst tidligere i bedene. Det var imidlertid ikke meningen at de skulle komme så tidlig at de blomstret inne. Se på bildet nedenfor. Hvis du tror som jeg, blir nettopp det resultatet dette året.
019

Lilje for oppadgående

015

Spirende løkvekster inne og ute

Mirakuløst, alt som hender på Kuretoppen nå for tiden. Fra mørke krukker i mørke, kjølige rom kommer små blekgrønne spirer opp. Hvordan aner de at det er vår, plutselig? Det samme skjer ute, men der er det enda merkeligere. Der ligger nemlig telen fortsatt halvmetertykk, det er seks kuldegrader om nettene, bedene ser døde og sølete ut. Likevel, midt i kaoset oppdaget jeg alle disse flotte spirene av narcisser, tulipan og krokus. Deilige dager for en ivrig hobbygartner der hun tasse omkring som en grevling og sniffer i jord og dødt løv, væradekvat kledd i vinterstøvler og varmedress fra Coop.
006005003030027023022015012014

Lilje i startfasen

lilje

Ranunkler, franske anemoner, gladioler, freesia og liljer pottet idag

Hvis noen syns disse plantenavnene dufter av sommer, så er det akkurat det de gjør!
022023024025018