Antall besøkende

2625629

Full action på foringsautomaten

travelt1stilits3stilits2stilits1spettmeis1

Dompap-hunn i tretoppen

Sjeldent besøk av en dompap på Kuretoppen idag. I tillegg kan vi notere oss for observasjoner av følgende pippipper i omgivelsene samme dato:
Kjøttmeis, spettmeis, blåmeis, gulspurv, grønnfink, pilfink, nøtteskrike, flaggspett, ringdue, kråke, skjære, svarttrost, Canadagjess, fasan.

Det har vært stille på fuglefronten i vinter, men det tar seg opp.
Foto: Francisco Ramos
Loquete

Dette er vår fuglekasse!

Det er ikke bare oss hageentusiaster som vansmekter ved den iskalde marsmåneden dette året. Nå melder NRK om at trekkfuglene er flere uker forsinket http://nrk.no/nyheter/distrikt/more_og_romsdal/1.10964222 og at de som kommer gjerne dør av utmattelse, frost og matmangel http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.10963607 . Nitrist!  Nå MÅ vårværet skjerpe seg!

Nedenfor ser vi imidlertid et par spettmeiser som på ingen måte lider nød. Boligen er nyrenovert og vann-og vindtett, ligger med umiddelbar nærhet til en velfylt foringsplass på Kuretoppen, og med lekker utsikt til Kurefjorden. Mitt inntrykk er at spettmeisene er fullt klar over at de har gjort et scoop. Tror det kan bli vanskelig for eventuelle sentkommende langveisfarende å ta seg til rette idenne kassen, sjekk det kvasse blikket til Hr.Riksløven på mønet her. Frua ser heller ikke ut til å være innstilt på diskusjoner.

Tilslutt må jeg nevne at jeg idag observerte to plilfinker på foringsautomaten. Det er første gang jeg har sett den fuglen her på Kuretoppen. Her er lenke til mer om pilfink:  http://no.wikipedia.org/wiki/Pilfink

Foto: Francisco Ramos
Nido