Antall besøkende

2625629

Offensiv svanefamilie i Vansjø

Rasjonelt sett visste vi selvfølgelig at vi satt trygt i den store snekka. Men farten og retningen til svanefar med familie, der de kom fossende rett i mot oss og uten tvil eller nølen, gorde ihvertfall meg litt flakkende i blikket. Kunne de virkelig komme til å angripe, slik midt i farleden på vakre Vansjø, på høylys dag, og det midt i fellesferien? I siste liten ga han imidlertid litt slakk og slapp oss forbi, men det var ingen tvil om hvem som var sjefen og hvem som bare var på besøk og hadde å oppføre seg pent her i dammen!
IMG_7373

Liv i lufta

Vi mener bestemt å ha hørt gjess på vei inn Kurefjorden i morges. Det er imidlertid for mye skyer og vind til at vi klarte å knipse dem i ankomsten. Derimot var svanene umulig å overse idet de kom i samlet og støyende flokk rett mot huset ved lunsjtider. Så da ble det dem som fikk prege forsidebildet idag, selv om det er gjessene som er nyhetsoppslaget. Tynn sammenheng mellom oppslagsbilde og tekst, med andre ord. Akkurat som i VG. Nederst er lagt ved et bilde den dramatiske soloppgangen, også fra i morges. Men sånt er vi liksom blitt helt vant til her på Kuretoppen.
svaner

IMG_2300

Proffer i luften

Tiiiidlig i morges var vi utomhus og tok inn dagen. Våren tyter nå utvetydig fram over alt. Herlige tid! Idet jeg som en ivrig grevling sto dobbeltkroket med ansiktet langt nede i et våknende blomsterbed og snuste hørte jeg en plutselig en overjordisk lyd fra himmelen. Jeg er ikke religiøs, men tanken slo meg at ‘nå skal du jaggu se at det likevel…’. Mer fikk jeg (heldigvis) ikke tenkt, for over hustaket manifesterte lydkilden seg i form av en svane-V, riktignok av denne verden, men guddommelig vakker.
svaner2

Fugletitting i Kurefjorden – enda en ny hobby?

På en liten rusletur i nærmiljøet i dag møtte vi to ornitologi-interesserte karer, som med kjempegode kikkerter gjorde oss oppmerksomme på alle pippippene og gakk-gakkene som omgir oss daglig uten at vi tar noe særlig notis av det. Her ser du en svanefamilie og et par kvinender som ligger og tar seg ut i det milde vinterlyset. De samme karene hadde tidligere på dagen vært på stranda ute ved Larkollen camping og bla observert vandrefalk på Sletterøyene. Spennende! Til nå har vi vært ganske våkne på å identifisere de ulike fuglene som besøker fugleautomatene i hagen vår på Kuretoppen, men det hadde jammen vært gøy å skaffe seg en skikkelig kikkert og kanskje en bedre kameralinse og utvide horisonten bittelitt. Aner vi at enda en ny hobby i anmarsj?

svaner

Svanekolonien i Kurefjorden

svaner

Svaner døser på isen

På ettermiddagsturen i dag oppdaget vi to hvite klumper langt ute på isen på Kurefjorden. Ved nærmere ettersyn viste det seg å være to sovende svaner. Jeg har null peiling på svaner, og kjenner ikke deres beveggrunner for å velge seg et så bikkjekaldt leie. Det eneste jeg kan si er at jeg håper det var frivillig.
svane2

svane1

Den svanske armada

Svaner