Antall besøkende

2625629

Siste snøflekk denne vinteren?

Endelig kom regnet

Vind vind vind og tørt tørt tørt! Det er vel hovedtrekkene i sommerværet 2017. Hagen knaket etterhvert i sammenføyningene av tørste, og mine overflatiske spreder-vanninger hjalp lite. Nå kom regnet. Som ferierende er det vel ikke så moro, men som hobbygartner vil jeg si at nå setter jeg på meg lydbok på øret, titter ut gjennom vinduet og tenker dette gjorde godt!

Vanningspause for hobbygartneren: Den store hagevanneren har tatt over

Med over 10 mm nedbør meldt på de neste 6 timene tror jeg like godt jeg kan ta en vanningspause og gå innendørs.
IMG_6465

Morgen etter regn

IMG_6361

Frodig hage etter regn

Det beste er naturligvis sol og vindstille og deilig sommervær. Men, selv en godværsentusiast som meg må innrømme at det av og til er bra med regn, ihvertfall for alt grønt som gror. Så, selv om det har regnet som om vi var i et akvarium et døgn nå, og vi tobeinte som har klær og frisyrer å ta hensyn til må trekke innendørs, så har jeg faktisk evnen til å se at dette var bra for det meste. Frodigheten har slått skikkelig ut i løpet av natten, som man ser av bildene nedenfor. Gildt!

Det er meldt mer regn i begynnelsen av uka, så da slår jeg som en god hobbygartner til og gjødsler litt så det blir enda mer sunnhet i hver dråpe.

IMG_5820 IMG_5819

Første regnskyll på 7 uker

Først et stykke unna…, så litt nærmere…., og så bøtta det ned! Planter, trær og plen drakk lykkelig, og vi danset regndans på terrassen!
uvær1uvær2uvær3

Ubetinget varmt!

 

Akkurat som plantene mine liker jeg ikke å fryse. Er man en sånn en er det tøft å være norsk. Jeg higer etter de dagene om sommeren når det er jeg vil kalle ‘ubetinget varmt’. Det stasbegrepet er reservert til de få dagene av en nordkvinnes liv der man ikke hutrer eller småfryser eller må ta på seg fleece-jakke selv om det kommer en sky foran sola, om man er i skyggen eller om det blir natt. Nå er det sånn!!!! JIPPI!!!

temperatur

Soltilbedere!

I helga sto sola opp kl 7.30. Vi sto følgelig opp ti minutter før og var, som man ser, klare. Glassklare!
soltilbederdrivhus

Astronomi og biologi i skjønn forening på morgenquisten

 

fotosynteseMin ampelplante  ‘Vandrende jøde’ i kjøkkenvinduet bevitnet i selskap med oss gårsdagens spektakulære soloppgang. Egentlig var den ikke er spektakulær enn vanlig, men den var  helt spesielt etterlengtet ettersom det har vært drittvær helt siden før jul. Vi løp rundt og jublet og fotoknipset solsystemets midtpunkt’s oppstandelse til tross for at det bare var klokka ti på sju en lørdag morgen.

Det mest spektakulære ved bildet jeg tok ut av vinduet mot sola oppdaget jeg først etterpå.  Se hvordan lyset viser hvordan bladet er bygd opp! Det demrer at det ligner på bilder jeg så i lærebøker på skolen – er det ikke fotosyntese det heter?

Første glimt av sol på uker

P1040232