Antall besøkende

2625629

Wisteria blomstrer første gang 4 år etter planting

Noen er treige. Blåregnen jeg kjøpte for 4 år siden har for første gang vist tegn til å satse på blomstring. Det er store knoppskudd som man ser, men jeg venter med feiringen til keg faktisk ser den blomstre. Men DA blir det fest, for dette er en av de vakreste klatrerne.

Ikke-blomstrende wisteria konsoliderer posisjonen i sørveggen

Tre år etter planting har blåregnen fortsatt ikke vist tegn til å blomstre. Heller ikke denne sesongen ble det noe av. Men jeg oppdaget at den drev og ekspanderte da den nærmeste klarteren, en Nelly Moser klematis, holdt på å kveles. Se på denne stammen som blåregnen har slanget langt inne på klematisens område. Det er lovende for neste års wisteriablomstring.
img_8121

Tre klatrere på drivhusets sørvegg: klematis, heidelbergrose og blåregn

Det er meget mulig jeg kommer til å angre på at jeg lot tre så habile klatreplanter få optimale betingelser samtidig på drivhusets sørvegg. Men saken er at det er en beinhard vegg inne i drivhuset, dette, når sola står på. Det er nærmest grillfest innendørs på enkelte dager. Så litt skjerming i form av solglade klatreplanter på utsiden gjør kanskje ikke noe. Har jeg tenkt. Så her har jeg nå gitt dem skikkelig stakitt å klatre i, og dekket dem til med duk inntil de blir for høye til at selv det mest motiverte og dristige rådyr ikke klarer å komme helt i toppene på dem.
P1040782

Nykomling på Kuretoppen: Blåregn

Denne blåregnen er ny av året, kjøpt på Dyhre Gartneri idag. Den skal inntil videre stå i ro inne i drivhuset. Det er litt for røfft for den utendørs enda, gi den et par uker, rådet de meg til da jeg hentet den idag.
Blåregn heter Wisteria sinensis på latin.
Her er mer info om blåregn:  http://no.wikipedia.org/wiki/Wisteria

blaregn