Antall besøkende

2625629

Gartnerlykke 2: modne stikkelsbær

Hjemmelaget solbærsyltetøy er snadder, ikke tvil om det. Men å kunne momse solmodne stikkelsbær rett fra busken, det er uslåelig. Heldige hobbygartner.
image

Rips, solbær, plommer, druer, epler, blæbær og stikkelsbær i kjømda

IMG_6305 IMG_6303  IMG_6312 IMG_6308 IMG_6304,
IMG_6484

IMG_6494

Sommerfuglbusk til erstatning for stikkelsbærbusk

En ekspedisjon til Plantebørsen i Lier igår resulterte i innkjøp av vanvittig mange blomsterløk, samt en sommerfuglbusk. Løkene er ikke i jorda enda, det har jeg ikke rukket. Men sommerfuglbusken er plantet på vestsiden av huset idag, som erstatning for en av de to stikkelsbærbuskene som aldri har blitt noe særlig og som derforble omplassert i håp om at de ville falle bedre til ro på østsiden av huset. Det er forsøket verdt, der de sto var de til null nytte, tiltrakk seg åmer og i tillegg stakk de som pokker når man nærmet seg dem.
Sommerfuglbusken er av typen ‘Buddleia Davidii’. Vel, navnet skjemmer ingen.

Avling i sikte

Forskjellsbehandlede stikkelsbærbusker

Jeg har to stikkelsbærbusker ved siden av hverandre. Den ene ser ut til å være angrepet av en eller annen aktiv sjel som eter alle bladene, men lar stikkelsbærene stå i fred. Den andre er totalt uaffisert av raseringen på naboplanten. Merkelig.

Siste: En kveldsinspeksjon har nettopp avslørt hva som flår den ene stikkelsbærbusken for blader. Det er ikke en ivrig sjel. Det er en drøss. Det er åmer, små, grønne. Definitivt ivrige. Det er for seint å sprøyte med noe kjemisk nå, bærene har kommet nesten på spisepunktet. Neste år skjal jeg være mer våken og i forkant.

Stikkelsbær snart spiseklare

Stikkelsbær

Denne plantet jeg i fjor høst. I år ga den gode bær som vi åt rett fra busken.

Neste år må jeg være tidligere ute hvis jeg vil lage syltetøy. Og skjerpe meg så jeg ikke gomler i meg alle med en gang.

Stikkelsbær

Latinsk navn: Physalis (sjekk undergruppe)

Plantet: Høst 2009, og en ny vår 2010

Lenke: http://en.wikipedia.org/wiki/Physalis