Antall besøkende

2625629

Skogens gull!


Tid for soppsanking

Nam!!!

Blåveis no igjænn!

IMG_4912

Champignon rett i plenen

IMG_3402IMG_3403

Markatur med sopp i sikte

P1100245

Heldig er den som har blåveis i hagen

P1090217

Soppen i plenen likevel spiselig?

I helga jekket jeg opp og kastet en drøss med hvite sopper som sto i sirkel i plenen og som jeg oppfattet som hvit fluesopp. Så var det noen som var så vennlig å tipse meg om at dette så ut som spiselig sopp av en type sjampinjong. Jeg løp ut og tok bilde av de kastede soppene, og lot en stå på hvitt papir hele dagen. Som man ser på nederste bilde lager den et tydelig sporemønster på papiret, som tipset sa det skulle hvis dette var en matsopp. Jeg skal jo ikke spise disse uansett, men hadde likevel vært moro å få en second opinion på om dette kanskje likevel er noe spiselig?

Siste: Bjørg, du hadde rett! Bildene er framlagt for en soppekspert og dette er en sjampinjong! Midt i plenen! Makan til frodig hage! Jeg elsker Kuretoppen!
P1080427 P1080423P1080421

sopp1

Heksering med fluesopp i plenen

Bare ett par dager uten mitt stadige tråkk i hagen og det gror opp schvæære sopper i magiske ringer på plenen. Ikke full kontroll på soppsporene, denne hobbygartneren, men skitt au: nå er sesongen stor sett over og alt og all gjør hva de vil uansett. Grevling, for eksempel, er her åpenbart hver natt nå og lager traktformede hull i jorda overalt, på jakt etter insekter og mark, hva vet jeg. Og rådyr.. men det orker jeg ikke tenke på en gang, det er helg og jeg vil ikke bruke unødige krefter på å irritere meg. Men det gror mye fine planter fortsatt, masse fine farger både på roser, kosmos, georginer og margeritter. I morgen skal jeg stå tidlig opp og knipse, så får du se! God fredagskveld så lenge!
heksering

Blåveis!

blaveis2

Høstblomstrende røsslyng til trøst

Nå er det egentlig ganske lite som trengs å gjøres i hagen. Den står primært og gror og overgror, og det er det. Flere planter er tydelig på hell, og bortsett fra litt atspredt vanning og kniping av døde blomster sitter jeg egentlig bare på terrasssen og ser på alt som er og og memorerer alt som har vært denne sommeren. Juli og august 2013 går over i historien kategorisert under headingen ‘Vidunderlig’. Intet mindre. Men alt har en ende, og det er synd, men Kuretoppens helt av-seg-selv-voksende røsslyng kommer meg godmodig til unnsetning og minner om at det er mye kult som skjer også utenom høysesong.
050