Antall besøkende

2625629

Søt rosespirea

Søt, eller til og med ‘nusselig’ er vel riktig betegnelse på denne spireaen her.
imageimage
image

Ny spirea ‘Snowmound’

Sjekk ut mine flotte Spirea Nipponica Snowmound, kjøpt på Dyhre gartneri og plantet i  vestbedet idag :

P1100385

 

Brudespirea i storform

Fra en bitteliten stikling-stilk hentet fra hagen til Allis til nydelig prydbusk. To sesonger tok det brudespireaen å få til denne forvandlingen. Godt gjort!
brudespirea

Japanspirea frisert i iskaldt vårvær

030031

Skal blærespirea beskjæres?

Vi har noen årgamle blærespireaer på sørsiden av huset. De har på en sesong vokst ganske betraktelig. De var fine i fjor, men uten blader ser de liksom litt lange og strantete ut. Hvis ingen protesterer veldig kommer jeg til å klippe dem ned til halv størresle i løpet av en måneds tid.
blærespirea

Spireatid

Japanspirea og blærespirea er i sine flotteste høstfarger nå. Flotte prydbusker, spirea, de stråler flere ganger hver sesong.

Spireatid

Knoppskyting utendørs

Det er ikke bare i spireboden inne det er livstegn og vel så det. Det er minst like mye action utendørs for tiden. Her er det vortemelk, vinterglans og japanspirea som rister av seg vinterhammen og forbereder seg på årets sommersesong.

 

Japanspirea i lav vintersol

Brudespirea som stikling

Fra Allis fikk jeg her forleden noen avlaggere av stauder fra hennes hage. Endel hadde vi ikke noe navn på, men her er det en liten brudespirea som har fått ny bopæl her på Kuretoppen. Velkommen!

Sykdom på japanspireaen?

Oppdaget denne ekle prikkete sykdommen på bladene til japanspireaen. Alle buskene i østbedet har fått den. Kan det være en reaksjon på vaskemiddel og -paradoksalt nok -soppmiddelet Paco brukte på huset i forrige uke? Eller er det noe som kommer uansett? Farlig? Smittsomt for andre planter? Noe jeg kan gjøre? Alle tips mottas med stor takk!