Antall besøkende

2625629

Freshe selvsådde Impatiens ‘Accent mix’

De har brukt litt tid på å komme i matchvekt, disse flittiglisene som ble sådd fra frø i vår. Jeg har tålmodig hatt dem plassert i skyggen, vannet rimelig og ellers latt humla suse (når det gjelder akkurat dette. ELLERS har det jo vært endel å ta seg til både i hagen og andre steder). Nå er de imidlertid skikkelig flotte! Disse, og smellvakre primula malacoides, blir det garantert i frøpakkene neste sesong også.
IMG_6866
IMG_6796

Røed og Orkerød gartneri på Jeløy anbefales

Her er en sterk anbefaling om et gartneri med masse sunne planter og flinke entusiastiske ansatte: Røed og Orkerød gartneri! Jeg kjøpte meg arm, ikke fordi det er spesielt dyrt der, men mer at det er umulig å beherske seg med alt det flotte de har av både sommerblomster og stauder. På ampler er de etter min mening de beste jeg kjenner til.
Her ser man noe av resultatet av dagens handel: impatiens og noen strukturplanter. Dette lukter av sommer, folkens!
P1090716P1090715P1090714

Villvin pynter i høyden

villvinflittig_lise

Flittiglise har mistet piffen

Flittiglise pryder østveggen

Heldigvis fins det noen planter som trives uten særlig mye sol. Flittiglise og femtunge er to fine typer i så måte. Så lenge de ikke tørker ut blomstrer de overstrømmende selv om det er skygge der de står i østveggen nesten hele dagen. Sympatiske trekk, det. Men her ser vi at også akeleie og blomkarse (gudbedre!) ser ut til å greie seg bra i lysfattig terreng. Sammen er de flotte!

Flittiglise

Latinsk navn: Impatiens walleriana

Plantet: juni-2010

Lenke:  http://en.wikipedia.org/wiki/Impatiens_walleriana