|
Jeg vet i utgangspunktet ikke hvilket dyr det er som gjør sånt, men barken er gnaget av så langt opp på stammen at en viss destrudo som stadig frekventerer hagen på Kuretoppen så snart vi ser en annen vei, og som forsyner seg av alt vakkert og nykjøpt og nyspirt, og som har et artsnavn som begynner på ‘Rå’, er kvasst mistenkt. Forskrekket over ugjærningen pakket vi trestammen godt inn da vi oppdaget det, men spørsmålet nå er om det var gjort så grundig jobb med å knaske rundt hele stammen at dette blir det lille epletreets død. Ord blir fattige osv…..
Foto: Francisco Ramos
De ble få, sure og ikke så mye å skryte av. Discovery-eplenes andre sesong på Kuretoppen ble sånn passe, vil jeg si. Men pene er de i hvertfall!
Fire ganger har min elskede sprayet epletrærne med grønnsåpevann allerede i år. Alt i et forgjeves håp om å unngå at åmer eter opp hele avlingen før den i det heletatt har begynt. Slik de har gjort tre sesonger på rad. Det så bra ut inntil i dag. Da oppdaget vi flere blader som hadde begynt å krølle seg. Og her ser man hvem vi fant inni. Haging er en til tider svært anstrengende idrett. Man kan bli så irritert at det ikke er bra for hjertet.
|
Om siden Velkommen til Hagen på Kuretoppen!
Her vil du finne alle planter vi har i hagen, med bilder, latinske navn og lenker til andre sider med opplysninger om hver plante.
I kommentarene vil jeg skrive om endringer som skjer i løpet av året.
Det er mye glede og læring ved å få seg en hage. For tidligere byboere kommer det også overraskelser og mer sjokkartede opplevelser.
Det er ikke utenkelig det skjer endringer med gartneren underveis også? Sjekk i såfall under de de utenombotaniske postene i bloggen, som bla. 'Rapport fra hengekøya ', 'Gøy på landet', og 'Nei, hva?!?
Du må gjerne komme med råd og innspill til hagearbeidet mitt underveis - her i gården er foreløpig entusiasmen større enn kompetansen!
Beste hilsen Trine
(Stor takk til Karl-Kristian Waaktaar for hjelp med å sette opp bloggen)
Abonner på nettstedet via epost
|