|
Nordvendt bed, mer eller mindre bestående av sand og grus, helt oversett av sin gud og sin hobbygartner. Likevel vokser og gror det uaffisert i dette bedet langs garasjen.
Rosespirea, svinerot, stormarikåpe og bregne. Men hva heter den gule skjønnheten som stråler i dette og alle bed akkurat nå?
I utgangspunktet var det friskt og fint med masse stauder i sørbedet ved innganspartiet. Så ble det etterhvert betydelig friskere enn fint, og tilslutt var det bare vilt og kaotisk. Så da slo vi til, familiens sjefsgartner og jeg, og grov opp det hele og plantet små bunndekkende barbusker i stedet. I farta husker jeg selvfølgelig ikke hva disse nye bartrærne het, men her er ihvertfall resultatet til høyre. Personlig syns jeg det kan virke som om syrinhortensiaen i bakgrunnen ved veggen nå virker litt forskrekket og avkledd, liksom, men det er sikkert noe den vil venne seg til. Nå er det bare å vokse og bre seg utover for de små eviggrønne.
Siste: De nye småbuskene i sørveggen kalles Microbiota decussata . Her er mer om denne slekten planter: https://no.wikipedia.org/wiki/Microbiotaslekten
Helt siden tidlig i juli har jeg egentlig kapituler mht å holde styring på alt som gror i hagen. Det klarer seg selv, alt sammen, og gror så det griner så lenge det regner innimellom. Og det har det utvilsomt gjort denne sommeren. Etter høststormen ‘Petra’s herjinger siste uke var jeg idag ute og tok et overblikk over skadene. De var minimale, men jeg oppdaget at min mangel på intervensjon gjennom vekstsesongen har gitt seg utslag i overgrodde tilstander flere steder. Ikke minst var det overdådig vegetasjon omkring det tapre drivhuset. Det har forøvrig ikke noe å klage på, ettersom det ikke har noe annet fornuftig å bidra med nå enn å huse et knøttlite oliventre og en fluktstol.
Fløyelstjæreblom i sørveggen
Nordbedet funker, det! Hemmeligheten er hosta. Bra plante!
Omringet margerittkrukke: villvin, erteblomst og blomkarse på opptur
Tutti-frutti i vestbedet
Sareptas blomkarsekrukke
Nyplantet steinbedsområde i øst
Beinved i limegrønt liver opp
Selvsådde valmuer fra i fjor gleder med et liv etter døden
Fjorårets satsning på rosa rugosa i steinura begynner å ta form
Snittblomstbedet, dessverre uten snittblomster. NEste år blir det bedre!
Terrasssebedet i drivhusveggen
Japansk vannspeil med oppgraderinger av beinved og lavendel
Tuntre med klematis i svingene
Margeritter med god respons på gjødselpinner rett i rotsystemet
Frodig i ørkenområdet ved garasjen
Til Været, Østfold, Norge: jeg bestiller herved nattlig regn, men strålende sol og lun vårvarme på dagtid hele pinsen. IKKE omvendt!
mvh Trine hobbygartner
|
Om siden Velkommen til Hagen på Kuretoppen!
Her vil du finne alle planter vi har i hagen, med bilder, latinske navn og lenker til andre sider med opplysninger om hver plante.
I kommentarene vil jeg skrive om endringer som skjer i løpet av året.
Det er mye glede og læring ved å få seg en hage. For tidligere byboere kommer det også overraskelser og mer sjokkartede opplevelser.
Det er ikke utenkelig det skjer endringer med gartneren underveis også? Sjekk i såfall under de de utenombotaniske postene i bloggen, som bla. 'Rapport fra hengekøya ', 'Gøy på landet', og 'Nei, hva?!?
Du må gjerne komme med råd og innspill til hagearbeidet mitt underveis - her i gården er foreløpig entusiasmen større enn kompetansen!
Beste hilsen Trine
(Stor takk til Karl-Kristian Waaktaar for hjelp med å sette opp bloggen)
Abonner på nettstedet via epost
|