Antall besøkende

2587085

Godt nyttår med toppmeis i plommetreet

Dette er første året vi har hatt toppmeis på besøk på foringsplassen. Nå er det til gjengjeld et helt par som er her og herjer vilt og fryktløst med både blåmeis og hageeiere. Morsomt bekjentskap på nyåret, tegner godt for det som kommer!

Bambi og Baby i hagen – igjen

Øver på sydentur

Tistelinspeksjon

Pus ved vannposten

Rikt fugleliv på morgenkvisten: svartspett på stubbe og fugle-V øver på sydenreise

Froskeprinsessa og padden

Unektelig endel forskjell på den menneskeskapte froskeprinsessa og den virkelige frosken!

Naboens katt ‘Pus’ vil inn i regnværet

Fuglen(e) har fløyet

I mange uker har blåmeisparet stresset inn og ut med mat av den bittelille, dårlige, tullete jålefuglekassen vi kjøpte på Jula før vi visste hva som kreves av en god fuglekasse. Vi tenkte st kommer det kuldegrader her, så går det åt skogen med årets blåmeisavling her i gården. Og vi tenkte at dette blir bare kav når de oppdager at de har valgt seg nettopp den kassen som sto midt i hobbygartnerens mest trafikkerte sti og i den hustrige nordveggen.

Men blåmeisen er en kul type. Uforstyrret av miljøbetingelser langt under pari har de altså også i år klart å fore fram ungene til flyvedyktige og gangs blåmeisbarn. Her ser man hvilket utrolig fjærmykt leie de har beredt for yndlingene sine. Nå skal vi oppgradere kassen til luksusstandard og håper på godt naboskap også neste sesong.

Fuglekasseobservasjon fra hengakøya

Kommer ungene ut snart? Her har det vært hyper-hektisk aktivitet i mange uker fra stadig mer stressede meiseforeldre. Nå må fødselen skje snart, dette holder ikle lenger. Fulgekasseobservatøren, betraktelig mindre stresset, følger ivrig med fra sin behagelige posisjon i hengekøya.