Antall besøkende

2618620

Astronomi og biologi i skjønn forening på morgenquisten

 

fotosynteseMin ampelplante  ‘Vandrende jøde’ i kjøkkenvinduet bevitnet i selskap med oss gårsdagens spektakulære soloppgang. Egentlig var den ikke er spektakulær enn vanlig, men den var  helt spesielt etterlengtet ettersom det har vært drittvær helt siden før jul. Vi løp rundt og jublet og fotoknipset solsystemets midtpunkt’s oppstandelse til tross for at det bare var klokka ti på sju en lørdag morgen.

Det mest spektakulære ved bildet jeg tok ut av vinduet mot sola oppdaget jeg først etterpå.  Se hvordan lyset viser hvordan bladet er bygd opp! Det demrer at det ligner på bilder jeg så i lærebøker på skolen – er det ikke fotosyntese det heter?

1 kommentar tilAstronomi og biologi i skjønn forening på morgenquisten

  • Anne, hagen vår

    Hei Trine! Da jeg våkna i går, var det ren skjær lykke. Stod på trappa og dro inn solluft. Bildet ditt gir assosiasjoner til et solcellepanel. Husker jeg lærte om fotosyntesen. Det er en fantastisk «oppfinnelse». Ha det godt! Anne

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>