Antall besøkende

2620232

Ripsbladgallelus på ripsbusken vår

Søren også. Her sto jeg og nøt synet av vår vakre ripsbusk, som i år har mer bæranlegg enn jeg noensinne har sett på den. Så oppdaget seg at mange av bladene har store, brune blærete felt. Mester Google sier dette heter ‘ripsgallebladlus’ (Cryptomyzus ribis). Det er, som navnet tilsier en bladlus som eter på undersiden av ripsbladene. Heldigvis er den ikke veldig skadelig for planten, men den kan sette tilbake avling men er smittsom og lusene overvintrer. Ikke særlig trivelig. Jeg plukket av alle angrepne blader, nå ser den atter ganske frisk og fin ut. Men det er der nok fortsatt.

https://www.plantevernleksikonet.no/l/oppslag/852/

Ripsbladgallelus

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>