I koronatider må man være kreativ og finne på hageaktiviteter av alle slag. Her på Kuretoppen har Paco børstet støvet av gamle kokke-ferdigheter og trimmet seg opp til et fantastisk nivå på paellaene sine. Her deles derfor oppskriften, med pedagogiske bilder. Husk at man må ha ekte paellapanne og gassbrenner for autentisk resultat.
6 personer
Ingredienser:
• 150 gr (ca) grønne bønner/ evt aspargesbønner
• 3 fersk tomat revet
• 1 rød Paprika
• Minst 6 kyllingstykker med bein
• 650 gr paella-ris (for langkoking)
• Hvitløk
• 2 stk Kyllingbuljong
• Pimiento dulce (søtt paprika – krydder)
• Coloreante (gult fargestoff, kan erstattes med gurkemeie eller safran)
• Salt
• 6 reker
• 2 hele kvister fersk rosmarin
• Sitron
• 2.5 liter vann
Framgangsmåte
Varm olje i pannen
Stek kyllingbitene gylne
Tilsett salt innimellom

Tilsett hakkede bønner, paprika, hvitløk

Tilsett revet tomat og la koke til noe av væsken er fordampet

Tilsett paprikapulver og coloreante, salt, 2 kvister med rosmarin, 6 reker og buljongterninger
Tilsett vann og la koke 1/2 time

Tilsett ris og evt mer vann
Smak til med salt innimellom
Sett full gass til det koker, deretter skru ned til svak temp

La koke 20-30 minutter til ferdig

Legg igjen en kommentar