Antall besøkende

2625628

Sopp i hagen: kanskje greit?

Vi har i mange år hatt en hvit sopp som har dukket opp i en heksering i plen og bed i hagen. Etter å ha konsultert diverse eksperter står det fortsatt 50/50 om dette er champignon eller fluesopp. Så da har jeg latt være å putte den i gryta, og heller nappet dem opp og kastet dem ut. Men det er først nå som jeg har begynt å lese meg opp på skoghage og permakultur jeg har begynt å tenke på sopp som noe bra, og som gagner planter og trær i hagen ellers. Så for første gang tenker jeg at dette eksemplaret, som pussig nok har grodd opp mellom hardt prøvede spireabusker i tørr jord ved grunnmuren, skal få stå og gjøre nytte for seg i stedet for å jakte den vekk. De blir erfaringsmessig store og ganske utflytende etterhvert, og ikke særlig vakre, men står de bare innimellom buskene er det greit for meg.

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>