Antall besøkende

2620287

Enda en UFO

Dette er en liten, beskjeden staude som står i sørveggen, har anemonelignende, rikt bladverk og på avstand beskjedne men på nært hold veldig fine blomster. Den er her fra Hannas dager. Noen som kjenner igjen denne lille sylfiden?
Siste: Berit har identifisert den!
Sterneskjerm er det!
Astrantia er det latinske navnet.
Her er lenke til mer om denne planten: http://en.wikipedia.org/wiki/Astrantia
Takk, Berit!

Fotos: Francisco Ramos

3 kommentarer tilEnda en UFO

 • Berit

  Jeg tror det er Stjerneskjerm – Astrantia.
  Det finnes visst ca 10 forskjellige arter av den.

 • Berit

  Jeg kan også si at jeg fikk noen småplanter fra en vennehage i Bergen i fjor, og ble fortalt at det var stjerneskjerm. Jeg har vært usikker på om noen av dem overlevde – men når jeg ser disse utrolig fine bildene Paco har tatt, er det ingen tvil – jeg har to planter med akkurat slike blomster. Helt enig i at de er uanselige på avstand, men helt nydelige på nært hold.
  De danner visst store, ganske høye tuer etterhvert, og sprer seg villig.

 • Trine

  Tusen takk, Berit! Dette skal jeg oppdatere med en gang!

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>