Antall besøkende

2625608

Stiklingsvillig lippia

Lippiaen har deilig, spennende smak på bladene.  En slags sitronmelisse, men med sjokoladestenk. Perfekt for meg. Jeg går og momser lippia-blader hele dagen. Den var jo opprinnelig plantet i krukke som sto i terrassebedet, men det viste seg raskt at den tåler dårlig veldig mye sol og varme rett på seg. Skyggen er mer lippiaens domene.

Da jeg skulle flytte den fra terrassebedet oppdaget jeg at den hadde generert røtter midt på en av stilkene som hadde ligget ned mot jorda. Det sa meg at den er en uhyre lett-stiklet urt. Så jeg brøt at den grenen som hadde rotet seg og satte den ned i en ny potte. Det betydde at stiklingen mer eller jmindre sto på hodet i forhold til den opprinnelige retningen på stilken. Null problem for lippia. Her ser dere, stiklingen har laget nye skudd og koser seg verre i skyggen av alle tomatplantene i drivhuset.

4 kommentarer tilStiklingsvillig lippia

 • Jeg har kjøpt meg en Lippia og tenkte jeg skulle finne ut hva den kan brukes til. Tåler den norsk vinter utendørs? Har stevia fra før. Bruker friske blader og topper i både kaker og rosinboller. 🙂
  Steviaen vokser kun inne hos meg, med ekstra lys og potter på 12 til 17 liter.

  Hilsen Marit A.

  • trinewa

   Hei Marit!
   Lippia er en flott plante å gå og knips blader av og smake på mens man rusler rundt i Hagen en fin sommerdag. Men for å være ærlig så har jeg ikke klart å bevare den særlig lenge, hverken i bed eller i potte . Jeg syns den tåler dårlig både sol og skygge, og det er mulig det er en stueplante her i Norge. Men altså fine små blader med spennende smak så lenge det varer! Lykke til!! Hilsen Trine

 • Da skal jeg prøve meg fram med å dyrke den inne i store potter. Steviaen har jeg i 12 og 17 liters potter med ekstra lysrør over. Da kan den brukes i baking hele året. Skal teste ut dette med lippiaen også. Første test nå er å lage bringebærlikør med noen lippiablader i tillegg til honning som søtningsmiddel. Følg gjerne sida mi «Småbruket på Heia» på Facebook. 🙂

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>