Antall besøkende

2607283

Nøtteskriker i Berit’s hage

Hobbygartneren i Berit’s hage, selveste Berit herself, har sendt følgende skrivelse om Nøtteskriker, med tilhørende fotografiske illustrasjoner:

Skog- og kratt-skjøtsel her på berget avslører en viss forkjærlighet for eik. Jeg har lært at det har vi til felles med nøtteskriker, som sommers tid flittig samler eikenøtter i hagen. I år har tre-fire av disse plutselig blitt begeistret for vinterens fuglemeny – her representert av den ivrigste. De er noen aldeles nydelige fugler!

Her på Kuretoppen hadde vi flere Nøtteskriker på foringsautomatene hele vinteren for et par år siden. Helt enig med deg, Berit, de er nydelige på farge og like oppfinnsomme og energiske som skjærene. De to siste årene har vi ikke sett noe til dem, dessverre, veldig bra, da at det kommer sånne fine Nøtteskrikerapporter fra det blide Sørland! Spørsmålet som presser seg på er imidlertid: Hva syns Don Kittil om denne formen for fjørfe poå eget revir?!?

notteskrike

notteskrike2

2 kommentarer tilNøtteskriker i Berit’s hage

  • Berit

    Denne dyretolken forstår det sånn at Kittil syns det er et godt spørsmål.
    Han svarer at han har respekt for nøtteskrikene fordi de er så store, så han vil ikke forgjeves prøve å fange dem. Men han syns det er interessant å se på dem for eksempel fra vindusposten når det er veldig hvitt og kaldt ute.

    • trinewa

      Kuretoppen stiller seg fullt ut bak vår gode venn Kittil i denne sak. Storfugl skal man ikke nærme seg med mindre den er forsvarlig ribbet, stekt og servert med poteter og rosenkål. Selv da skal man ta seg i akt. På generelt grunnlag tror også vi at dette fjørfeet skal nytes på avtand, en vinduskarm eller en hengekøye synes særlig velegnet til formålet.

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>