Antall besøkende

2625629

Om siden – og gartneren

 

Her er hun –  ‘the usual suspect’:

GARTNEREN!

For noen år siden overtok vi Kuretoppen i Østfold, med hage. De som hadde bodd her før hadde virkelig peiling på hagestell, bær og urter. Men så ble de for gamle, og huset måtte selges.

Da vi overtok hadde ikke hagen vært sett til på en god stund. Den var en naturtomt, og som en moderat verandakasse-passer så jeg det som en klar fordel. Null stell, maks grønt. Trodde jeg.

Det første året var litt av en oppdagelsesreise. Det dukket opp planter og urter vi ikke visste om. I min store vankunne luket jeg opp et helt lass med gode planter i den tro at de var ugress. Samtidg lot jeg bla. et helt bed med skvalderkål vokse seg nesten til himmels før noen tipset meg om at dette var rotekte ukrutt. Jeg har flere ganger sendt unnskyldende tanker til de forrige eierne for hærverk jeg har gjort på deres grunn.

Heldigvis: der det fins genetiske anlegg for en egenskap, vil de  begynne å blomstre bare miljøet gir et minimum av mulighet for det. Mamma er en rutinert og uhyre kunnskapsrik hageeier. Hun har vært en uvurderlig rådgiver for oss.

Nå har jeg blitt en entusiastisk hage-fan. Det er så flott å se at det vokser og gror. Det er så mye å lære. Det er så mye vakkert, og så mye rart.

På denne bloggen vil jeg legge inn litt av det som skjer her i hagen. Målet er dels å logge erfaringer med de enkelte plantene som jeg selv kan bygge videre på. Men det også trivelig å dele hagegleden med andre. Som jeg gjør med ektemann Paco. Som jeg gjør med mamma og pappa og flere gode venner.

Jeg deler  gjerne denne hagegleden med deg også! Velkommen!