Antall besøkende

2625629

Blandet resultat

Ikke alt man gjør i en hage i løpet av en sesong er like vellykket.

Til venstre ser man en stuehortensia som ble plantet ut i fjor etter å ha blomstret av inne. Jeg har flere slike rundt omkring i hagen. Felles for alle er at de kommer år etter år med masse bladverk, men jeg har til gode å se en blomst på noen av dem. Bortkastet arbeid, mao.

På bilde nr 2 fra venstre ser man agurkplanten som, etter å ha gitt den svimlende avling av  to – riktignok store, men alt for få – sylteagurker, idag ble tatt i luggen og pælmet ut av drivhuset. Bladene var begynt å visne, og det var åpenbart for selv den mest optimistiske hobbygartner at ingen flere av de bittesmå og piggete agurkknoppene ville ha nubbsjanse til å bli modne på denne siden av jul. Neste år må jeg starte tidligere med agurk hvis det skal være noen vits.

De to bildene til høyre viser orkideene som har hengt ute i plommetreet siden tidlig på sommeren. De er nå innvilget  midlertidig opphold i drivhuset i påvente av at de drypper fra seg og tørker i røtter og bark så de kan komme inn i hus igjen. Jeg har mine tvil om de vil overleve alt dette. For meg ser det ut til at det har vært for fuktig i sommer (også for dem), slik at det har kommet mose i barken som er i pottene. Det kan umulig finslige orkideer ha sans for i lengden. Ikke røffe gartnere en gang liker at det gror mose på tærne.

Fornøyd orkide på sommerferie i plommetreet

Denne orkideen ble hengt ut i plommetreet på forsommeren iår, med røttene i friluft. Den skjøt umiddelbart knopp og har siden blomstret entusiastisk der oppe mellom plommene. Det er som man ser fortsatt futt i den, selv om det er på hell.

Blomstrende orkide på feriekoloni i plommetreet

Av fem orkideer som ble hengt opp i plommetreet i sommer etter en lang og kjedelig vinter innendørs, er det egentlig bare to som ser ut til å klare seg. De øvrige har fått svarte blader og mose på røttene, trolig fordi sommeren har vært for våt for dem. Denne orkideen, som henger med røttene fritt i lufta, har imidlertid ikke bare teng på trivsel, den blomstrer som aldri før.

Orkideen blomstrer i plommetreet

Plommetreet har fått sommergjester: orkideer

 

 

Sol og orkide

Orkide med avansert rotsystem

Inneplanter til trøst

Skuddklar orkide

Høyt henger de og forbauset er de

Jeg har, etter et tips i en hagebok, hengt alle inneorkideene ut idag. Sjelden har jeg sett så forbausede planter titte ned fra himmelen.