Antall besøkende

2625629

Begonia i kjøkkenvinduet betrakter drivhuset på trygg avstand

P1040007_1

Drivhuset: intet blivende sted

Varmen har slått til her i Østfold. Jeg har reddet ut alle spirer og stiklinger. Idag måtte jeg også lempe ut begoniene jeg hadde flyttet ut i drivhuset for å gi dem et opphold på landet og pause fra stuevinduene. Den ferien holdt de på å ta sin død av. Nå står de utenfor, på et bord ved drivhusveggen. Spørsmålet er nå: spiser rådyr begonia? Bare natten vil vise det.

Ut med julestjerne, inn med begonia og primula

Fire begonier gjør ingen sommer – men de hjelper på humøret

Hvit begonia

Kjøpt samtidig som den andre begoniaen – vakre.

Begonia

Jeg hadde en fantastisk begonia i kjøkkenvinduet. Jeg foret den hemningsløst med granulert blomstergjødning, og den vokste over alle grenser. Så tok jeg inn en bukett markblomster som jeg beskar på kjøkkenbenken før jeg satte dem ute i en vase. På ett sekund stormet en liten hær med aggressive blomsterlus over på min entusiastiske begonia og begynte å jafse i seg. Den visnet og døde i løpet av en uke. Stygg sak.

Her er etterkommeren, som slett ikke har reagert like overstrømmende på anabole stereoider som der forrige. Jeg tror jeg holdt på å drukne den i starten – den står i Eva Solo-urtekrukker, der må man være forsiktig med påfyll av vann – men nå kommer den fint.