Antall besøkende

2625629

Nye stauder fra Mjærum

Turen til Mjærum staudegartneri forrige uke resulterte i mange fine nye planter her på Kuretoppen. Det verste var at det ikke ble særlig dyrt heller. Noen av plantene skal fylle ut allerede eksisterende besetninger jeg har (sånne som lammeøre, lewisia, riddespore og valmuesøster). Andre er nykomlinger, med pussige navn:

‘Duftskumblomst’  ‘Tiarella wherryi’, som er en liten bunndekker, saxifraga.  Her er lenke til mer om Tiarella: http://en.wikipedia.org/wiki/Tiarella_cordifolia

‘Firtannveronica’ ‘Veronica Austriaca teucrium. Her er med om denne:  http://species.m.wikimedia.org/wiki/Veronica_austriaca_subsp._teucrium

‘Purpurtorskemunn’ Lindria Purpurea Canon J. Went’. Her er mer info: http://en.wikipedia.org/wiki/Linaria_purpurea

‘Duehode’ Chelone obliqua. Og her er mer on denne planten:  http://en.wikipedia.org/wiki/Chelone_obliqua

040042 041043036037038035034

Valmuesøster sloss med klengete kveke

002

Nattfoto: frøstand av valmuesøster

Juniblomstring

Humle på valmueøster

Nesten uvirkelig farge på valmuesøster

Dette er første året vi har blomster på valmuesøster her på Kuretoppen. Da jeg oppdaget blomsten i formiddag ble jeg helt satt ut. For en utrolig farge! Naturen, asså! (eller kanskje det er reinspikka, langvarig avl. Det er det helt sikkert. Jaja, fint er det uansett.)

Knopp på rose, rhododendron og valmuesøster

Kamuflasjefarget edderkopp på valmuesøster

Foto:Francisco Ramos

Valmuesøster på bristepunktet

Håp i knopp

Det er noe veldig sprakende friskt og saftig og livskraftig ved både hosta og valmuer, til og med valmuesøster, som her til høyre. De minner litt om tulipan på den måten. Fine typer å ha i hagen!